Friday, 26 August 2016

τα σχολεία ανοίγουν



Την Τετάρτη που μας έρχεται (31.8) ανοίγουν τα σχολειά στην Ιρλανδία και την παραπάνω Δευτέρα 5.9. ξεκινά το εξάμηνο στο UL, η πρώτη μου πλήρης Ακαδημαϊκή χρονιά στο νέο μου πόστο.

Σκέψεις, συναισθήματα, αρώματα καλοκαιρινά, γεύσεις Μεσογείου από το καλοκαίρι του 2016 είναι εδώ, μέσα μου και στο μυαλό να κρατούν καλή συντροφιά τον χειμώνα που μας έρχεται...



Από φέτος λοιπόν, δεν θα έχουμε αγιασμό στο σχολείο (όχι! δεν θα μου λείψουν οι ...παπάδες), δεν θα έχουμε δωρεάν βιβλία, δεν θα έχουμε απεργίες, καταλήψεις, αποχές κλπ...

Φυσικά και χημικά, τίποτα δεν θα μου λείψει από όλα αυτά...

Το μόνο που θα μου λείψει είναι εκείνο το ανάλαφρο αεράκι το απογευματάκι με λιακάδα να σου φέρνει στη μύτη το άρωμα του ελληνικού καφέ που μόλις έχεις φτιάξει στο γκαζάκι...
Κακά τα ψέματα, ο ελληνικός καφές και το ούζο έχουν άλλη γεύση εδώ.




Μια φίλη καλή λέει ότι όταν δεν είναι στη Μυτιλήνη, δεν πίνει ούζο...γιατί έχει άλλη γεύση! Πόσο δίκιο έχεις Μιρέλα!

Καλή χρονιά, παιδιά!
Καλή πρόοδο στο σχολείο!

Με το καλό να ξαναβρεθούμε στην Πατρίδα ή στην ...Ιρλανδία!

Γιάννης

Y.Γ. Do not forget to play! το παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από το σχολείο! Πάντα και παντού!

 

Friday, 19 August 2016

Φιλία, Γευσιγνωσία, Μεράκι, Αγάπη


Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που μας έχουν μείνει ως επίγευση στον ουρανίσκο μετά από μια καταπληκτική βραδιά που περάσαμε μαζί με τον Βασίλη και την Λιάνα, στο πανέμορφο σπιτικό τους, εκεί ψηλά στην πλαγιά "μας" στην Εύβοια.
Οι γευστικές απολαύσεις ήταν πραγματικά θεσπέσια εκπληκτικές: γεμιστό καλαμάρι στα κάρβουνα, ψαρεμένο από τον Βασίλη, κρασί λευκό άλλων κυβικών, παστουρμάς ανεπανάληπτος και το κλου...γιαούρτι με "λευκόσαρκη" μαρμελάδα.
Ο Βασίλης μοιράστηκε μαζί μου την τέχνη του παστουρμά: από την επιλογή της πρώτης ύλης, από τον ποιο χασάπη αποφεύγουμε ...μέχρι τα μυστικά της ξήρανσης, τα επτασφράγιστα μυστικά των ...μπαχαρικών και ην στιγμή που η λεπτή φέτα κρέατος ερεθίζει τους γευστικούς κάλυκες και απλά ταξιδεύεις ...αλλού.
Όσο το κρασί έρεε και η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το μέλλον, τους μεζέδες, την νοοτροπία μας, άρχισαν να πέφτουν οι επιχειρηματικές ιδέες στο τραπέζι, από ρίγανη και μέλι μέχρι διακοπές VIP για λίγους με εκλεκτούς μεζέδες.
Ήταν μια βραδιά απλά αξέχαστη!
Να΄στε πάντα καλά Λιάνα και Βασίλη! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!
Και ας είμαστε καλά για να την επαναλάβουμε! 

Γιάννης