Friday, 19 August 2016

Φιλία, Γευσιγνωσία, Μεράκι, Αγάπη


Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που μας έχουν μείνει ως επίγευση στον ουρανίσκο μετά από μια καταπληκτική βραδιά που περάσαμε μαζί με τον Βασίλη και την Λιάνα, στο πανέμορφο σπιτικό τους, εκεί ψηλά στην πλαγιά "μας" στην Εύβοια.
Οι γευστικές απολαύσεις ήταν πραγματικά θεσπέσια εκπληκτικές: γεμιστό καλαμάρι στα κάρβουνα, ψαρεμένο από τον Βασίλη, κρασί λευκό άλλων κυβικών, παστουρμάς ανεπανάληπτος και το κλου...γιαούρτι με "λευκόσαρκη" μαρμελάδα.
Ο Βασίλης μοιράστηκε μαζί μου την τέχνη του παστουρμά: από την επιλογή της πρώτης ύλης, από τον ποιο χασάπη αποφεύγουμε ...μέχρι τα μυστικά της ξήρανσης, τα επτασφράγιστα μυστικά των ...μπαχαρικών και ην στιγμή που η λεπτή φέτα κρέατος ερεθίζει τους γευστικούς κάλυκες και απλά ταξιδεύεις ...αλλού.
Όσο το κρασί έρεε και η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το μέλλον, τους μεζέδες, την νοοτροπία μας, άρχισαν να πέφτουν οι επιχειρηματικές ιδέες στο τραπέζι, από ρίγανη και μέλι μέχρι διακοπές VIP για λίγους με εκλεκτούς μεζέδες.
Ήταν μια βραδιά απλά αξέχαστη!
Να΄στε πάντα καλά Λιάνα και Βασίλη! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!
Και ας είμαστε καλά για να την επαναλάβουμε! 

Γιάννης

No comments: