Tuesday, 26 May 2015

Νέο σεμινάριο : Καινοτομία και Τρόφιμα



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Έναρξη: 23-06-2015       Λήξη: 23-06-2015 [16:00-22:00]       Διάρκεια προγράμματος (ώρες): 7
 
Εισηγητής: Ζαμπετάκης Ι
 
Τόπος: Αθήνα, Ελλάδα

 

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

•    Τι είναι καινοτομία;

•    Πώς μπορεί μια εταιρεία τροφίμων να γίνει καινοτόμος;

•    Πώς ο φόβος αποτελεί τροχοπέδη για την καινοτομία;

•    Ποια είναι σήμερα καινοτόμα τρόφιμα με αυξανόμενο μερίδιο αγοράς;

•    Ποια είναι τα συστατικά της δημιουργικότητας και της καινοτομίας;
 
Παράλληλα, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα (case studies) θα παρουσιασθεί η μεθοδολογία παραγωγής καινοτόμων τροφίμων και ποτών που να μπορούν να έχουν την κατάλληλη επισήμανση (ισχυρισμοί υγείας - health claims) ώστε να προωθηθούν οι εξαγωγές καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων

Σε ποιους απευθύνεται
σε Υπεύθυνους τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων (R+D), σε Υπεύθυνους πωλήσεων, Διευθυντές εξαγωγών και marketing καθώς και σε Υπεύθυνους προώθησης προϊόντων. Επίσης, σε επιχειρηματίες ή εν δυνάμει επιχειρηματίες με εξαγωγικό προσανατολισμό τυποποιημένων τροφίμων.
Τέλος, απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές θετικών επιστημών που θα ήθελαν να ακολουθήσουν καριέρα στη βιομηχανία τροφίμων και ειδικότερα στην παραγωγή καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων.

Εισηγητής
Δρ. Ι.ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ

Επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων. Χημικός Τροφίμων (με πτυχίο  Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και PhD στη Χημεία Τροφίμων στο   University of Leeds. Σε μεταδιδακτορικό επίπεδο, ασχολήθηκε με τη βιοσύνθεση των αλκαλοειδών στο University of Durham. Στη συνέχεια, εργάστηκε για 3 χρόνια ως Λέκτορας Χημείας Τροφίμων στο University of Leeds (όπου παράλληλα σπούδασε και Διδακτική της Χημείας Τροφίμων (Μ.Εd.) και από την ίδια θέση υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2003 έως σήμερα [από το 2008 ως Επίκουρος Καθηγητής]. Τα διδακτικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μάθηση μέσω επίλυσης προβλημάτων ενώ ερευνητικά ασχολείται με καρδιοπροστατευτικές ενώσεις στα τρόφιμα. Kαι «εξω-ακαδημαϊκά», ασχολείται με τα τρόφιμα: εκπαιδεύοντας, επιθεωρώντας (ως Επικεφαλής Επιθεωρητής -Lead Auditor- σε συστήματα HACCP και ISO9001) και αρθρογραφώντας. Έχει γράψει, με συνεργάτες του, 7 βιβλία για τα τρόφιμα και το περιβάλλον και εισηγείται μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σχετικά με τα τρόφιμα.

Επικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής:
Tηλ.: 210-5225054, E-mail: sales@oikonomotexniki.gr

No comments: