Tuesday, 14 April 2015

Σεμινάριο με θέμα τα τρόφιμα, τον ποιοτικό τους ελέγχο και τις εξαγωγές τους



Επειδή στην Ελλάδα, μπορούμε να παράγουμε εξαιρετικά τρόφιμα με υψηλό εξαγωγικό δυναμικό, και όλα αυτά να γίνονται με δομημένο τρόπο, ας δούμε τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό, μέσα από ένα 7ωρο σεμινάριο με τίτλο: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ & ΕΠΩΝΥΜΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ  

 
Έναρξη: 17-04-2015       Λήξη: 17-04-2015 [16.00-22.00]       Διάρκεια προγράμματος (ώρες): 7
Εισηγητής: Ζαμπετάκης Ι
 
Τόπος: Αθήνα, Ελλάδα

 
ΕΥΡΩΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Ε.Π.Ε


 
Σκοπός του Σεμιναρίου
Τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά έχουν εξαιρετικές λειτουργικές ιδιότητες (ως συστατικά της Μεσογειακής Διατροφής) και άριστες οργανοληπτικές ιδιότητες. Άρα, είναι προϊόντα με υψηλότατο εξαγωγικό δυναμικό χωρίς όμως αυτό το δυναμικό να έχει πλήρως αξιοποιηθεί ως σήμερα!
Σκοπός του σεμιναρίου είναι μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα (case studies) να παρουσιασθεί πώς είναι εφικτή η παραγωγή καινοτόμων τροφίμων και ποτών με χρήση ιδιωτικής ετικέτας (private label) ή επώνυμης ετικέτας (branded label) και η κατάλληλη επισήμανσή τους με κατάλληλους ισχυρισμούς υγείας (health claims) ώστε να προωθηθούν οι εξαγωγές καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων στο εξωτερικό. Επίσης, στο σεμινάριο αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ιχνηλασιμότητας και ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας, ώστε τα προϊόντα να είναι σε θέση να πλασαρισθούν ακόμη και στις πιο απαιτητικές αγορές του εξωτερικού.

Σε ποιους απευθύνεται
σε Υπεύθυνους τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων (R+D), σε υπεύθυνους πωλήσεων, διευθυντές εξαγωγών, υπεύθυνους συσκευασίας και διατροφικών επισημάνσεων επί της ετικέτας των τροφίμων καθώς και σε υπεύθυνους marketing και προώθησης προϊόντων. Επίσης, σε επιχειρηματίες ή εν δυνάμει επιχειρηματίες με εξαγωγικό προσανατολισμό τυποποιημένων τροφίμων. Τέλος, απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές Θετικών Επιστημών που θα ήθελαν να ακολουθήσουν καριέρα στη Βιομηχανία Τροφίμων ή να ιδρύσουν την δική τους εξαγωγική εταιρεία.

Εισηγητής
 
Δρ. Ι.ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
 Επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων. Χημικός Τροφίμων (με πτυχίο  Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και PhD στη Χημεία Τροφίμων στο   University of Leeds. Σε μεταδιδακτορικό επίπεδο, ασχολήθηκε με τη βιοσύνθεση των αλκαλοειδών στο University of Durham. Στη συνέχεια, εργάστηκε για 3 χρόνια ως Λέκτορας Χημείας Τροφίμων στο University of Leeds (όπου παράλληλα σπούδασε και Διδακτική της Χημείας Τροφίμων (Μ.Εd.) και από την ίδια θέση υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2003 έως σήμερα [από το 2008 ως Επίκουρος Καθηγητής]. Τα διδακτικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μάθηση μέσω επίλυσης προβλημάτων ενώ ερευνητικά ασχολείται με καρδιοπροστατευτικές ενώσεις στα τρόφιμα. Kαι «εξω-ακαδημαϊκά», ασχολείται με τα τρόφιμα: εκπαιδεύοντας, επιθεωρώντας (ως Επικεφαλής Επιθεωρητής -Lead Auditor- σε συστήματα HACCP και ISO9001) και αρθρογραφώντας. Έχει γράψει, με συνεργάτες του, 7 βιβλία για τα τρόφιμα και το περιβάλλον και εισηγείται μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σχετικά με τα τρόφιμα.

Επικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής:
Tηλ.: 210 8840167, E-mail:liapi@oikonomotexniki.gr
= = =
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

No comments: