Monday, 16 March 2015

στατίνες...κάνουν καλό ή κακό?

the in vivo studies that have been carried by our group (polar lipids of olive oil are as good as statins but WITHOUT any side effects!)


Study No 1 (2015)
A shocking new study by researchers in Finland suggests that statins may increase the risk of diabetes, perhaps as much as 46 percent. (read more here)


= = =

Study No 2 (2013)
Some drugs taken to protect the heart may increase the risk of developing type-2 diabetes, according to researchers in Canada.
Their study of 1.5 million people, in the British Medical Journal, suggested powerful statins could increase the risk by 22% compared with weaker drugs.


= = =

η θέση του FDA

FDA Expands Advice on Statin Risks

= = =


η προσωπική μας θέση:
δεν χρειάζεται να έχουμε χαμηλή χοληστερόλη για να μειώσουμε την πιθανότητα αθηρωμάτωσης και άρα καρδιαγγειακών παθήσεων.
Σε πείραμα που έχουμε κάνει με κουνέλια, τα επίπεδα της χοληστερόλης και του πάχους της αρτηριακής στένωσης ΔΕΝ σχετίζονται! (βλ. σελ 143 του αρχείου εδώ)
Αλλά, η καλή χοληστερόλη (HDL)  έχει σχέση με το πάχος της αθηρωματικής πλάκας και άρα της καρδιαγγειακής μας υγείας! (βλ. σχήμα 2, σελ 145)

Συνεπώς, ΔΕΝ χρειάζεται να μειώσουμε την χοληστερόλη μας για να προφυλαχθούμε από φλεγμονή και καρδιαγγειακές παθήσεις (δλδ. καρδιοπάθεια, διαβήτη τ.2, καρκίνο, υψηλή αρτ. πίεση και εγκεφαλικό).
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταναλώνουμε μέσω της τροφής μας πιο πολλά πολικά λιποειδή από ελιά, ψάρι και κόκκινο κρασί!
Οι στατίνες προκαλούν διαβήτη! (σε ποσοστό 15-20%, βλ. μελέτη 2 παραπάνω).
Άρα, μακριά από τις στατίνες και στόχευση στην ελιά, στο ελαιόλαδο, στο ψάρι και το κόκκινο κρασί! Πιο πολλά εδώ και εδώ.

No comments: