Friday, 27 February 2015

το Κυριακάτικο ραντεβού μας στο Real FM 97.8 Αθήνα και 107.1 Θεσ/νίκη



Την Κυριακή 1.3.2015 το πρωί, εκεί λίγο πριν τις 8 μαζί με τον πρωινό μας καφέ θα συνεχίσουμε την κουβέντα μας με τον Πολυλογά της παρέας μας (aka Γιώργο Ψάλτη) στον αέρα του Real FM για ...φυστίκια και αλλεργίες!



Γιατί τα peanuts (κίτρινα φυστίκια) προκαλούσαν (και προκαλούν) αλλεργίες; Τι έχει αλλάξει όμως σήμερα σε όσα ξέρουμε για τα αλλεργιογόνα;

A study carried out by King’s College London and published in the New England Journal of Medicine shows that the number of children developing a peanut allergy can be drastically reduced if children are introduced to peanuts as soon as they begin to eat solid foods.
The Leap (Learning Early About Peanut Allergy) study enrolled 640 children aged 4-11 months from Evelina London children’s hospital who were considered at high risk of developing a peanut allergy because they had severe eczema and/or were allergic to eggs.
Until the age of five, half the children were given foods containing peanuts three times a week, while the families of the rest avoided giving their child peanuts.
By the time they were five, under 1% of the children who had regularly eaten peanuts throughout the study were allergic to them, compared with 17.5% of the rest.


Μήπως έχουμε και εδώ άλλο ένα παράδειγμα "ομοιοπαθητικής" δράσης, όπου μικρές δόσεις ουσίας που προκαλούν το πρόβλημα "πιέζουν" τον οργανισμό μας να αναπτύξει το ανοσοποιητικό του σύστημα και εν τέλει να αποκτήσει ανοσία στον εν λόγω παράγοντα (αλλεργία στην προκειμένη περίπτωση);

stay tuned...

Γιάννης Ζαμπετάκης

No comments: