Wednesday, 17 December 2014

ανασκόπηση 2014 (ΙΙ)

Το πείραμα έδειξε ότι το «γάλα ημέρας» υπερτερεί τόσο στη γεύση όσο και στην επίγευση σε σχέση με το «φρέσκο γάλα» των 7 ημέρων και ότι το πρώτο υπερέχει στις οργανοληπτικές ιδιότητες. Ωστόσο τα δύο γάλατα δεν πωλούνται με βάση τη γεύση τους αλλά η προώθησή τους βασίζεται αποκλειστικά στην διαφορά διατηρησιμότητας. Δεδομένου ότι σύμφωνα με την ετικέτα και τα δύο προϊόντα είναι παστεριωμένα γάλατα επικοινωνήσαμε με την εταιρία ΔΕΛΤΑ ζητώντας να μάθουμε πως γίνεται το ένα να έχει μόνο τρεις ημέρες διατηρησιμότητα ενώ το άλλο να έχει 7 ημέρες χωρίς να λάβουμε κάποια απάντηση.


ένα από τα πιο "δυνατά" κείμενα του 2014 για τα τρόφιμα και τις τιμές τους, ήταν αυτό που έγραψα παρέα με τον Κώστα Εφήμερο (The Press Project)
με τίτλο
"Το γάλα ημέρας και η κοροϊδία της ημέρας".

Είναι ένα ρεπορτάζ εξετάζει σφαιρικά το θέμα του καρτέλ του γάλακτος, της τιμής του γάλακτος και της ποιότητας του γάλακτος που πίνουμε στην Ελλάδα (από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη).


No comments: