Thursday, 26 June 2014

«Παιάνες» Περίανδρου υπέρ οπαδών ΑΕΚ

Δίνοντας το όνομα της οικογένειας Μαλαβέτα στη συλλογικότητα θέλουμε να τιμήσουμε την αντιφασιστική τους δράση, και να προβάλλουμε τις αξίες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου.[πηγή http://rfu.blogspot.gr/2013/11/malavetas-antifa-ultras_19.html ]

της Ντ.Δ.(Εφ. Συν. 25.6.2014)

«Χαιρετίζουμε συναγωνιστικά την “επίσκεψη” στην Πρεζοφωλιά Στρούγκα των συναγωνιστών οπαδών της Α.Ε.Κ. Aν και δεν υποστηρίζουμε καμία ομάδα τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις είναι άξιες συγχαρητηρίων. Καμιά πρεζοφωλιά να μην υπάρχει Πουθενά». Οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους χθες παρεμβαίνουν στα επεισόδια της Παρασκευής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι σκληροί του δεύτερου κύματος των νεοναζί, με το κείμενό τους δίνουν τη δική τους ερμηνεία για τα δραματικά γεγονότα και προειδοποιούν για νέα χτυπήματα. «Το αντιφασιστικό θράσος πυροδότησε τα επεισόδια», τιτλοφορούν το κείμενο οι θαυμαστές του Περίανδρου: «Με την πλήρη κάλυψη της τοπικής αρχής που είναι προσκείμενη στον Σύριζα, αγνόησαν την προσφυγιά συνεχίζοντας το ανθελληνικό τους έργο. Ο μοναδικός λόγος που τάσσονται εναντίον του γηπέδου είναι το άπλετο μίσος για οτιδήποτε θυμίζει τον ξεριζωμένο ελληνισμό της Μικράς Ασίας».

ΟΙ ΑΜΕ εδώ και χρόνια καλούν σε «ανακατάληψη» των περιοχών και ανακήρυξη «αυτόνομων εθνικιστικών ζωνών σε όλα τα μέρη της ελληνικής επικράτειας». Ως τέτοια κίνηση χαιρετίζουν και την επίθεση στη Στρούγκα την Παρασκευή: ο χώρος τελεί υπό «κατάληψη γελοίων αντιφασιστών» σε συνεργασία με «παρακρατική συμμορία Λαϊκή συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας». Ετσι, παρόλο που οι ίδιοι αποποιούνται κάθε ευθύνη, χαιρετίζουν την «ευχάριστη έκπληξη». «Οι δράσεις στην κατάληψη Στρούγκα απέδωσαν καρπούς», γράφουν. «Είχαμε προειδοποιήσει πως επέρχεται λαϊκή οργή που θα εκφραστεί την κατάλληλη στιγμή όπως πρέπει. Μετά τα συνθήματα ήρθε το ξύλο κι η φωτιά. Οι οπαδοί της ΑΕΚ μίλησαν και με το παραπάνω. Αντιφασίστες κερατάδες δεν σας χωράει ο τόπος. Πίσω στις τρύπες σας».= = = 

επίσης, από τις σημερινές εφημερίδες...και


= = = = = = = 

κλείνω μουσικά...


1 comment:

Yannis Zabetakis said...

http://www.e-alitheia.gr/pages/article.aspx?id=4653

Ο Άρης Βασιλόπουλος μιλώντας για τα πρόσφατα γεγονότα και τις επιθέσεις κατά πολιτών που θέλουν να διαφυλάξουν το άλσος στη Ν. Φιλαδέλφεια κατήγγειλε μέσω του Κόκκινου πως "με προμετωπίδα οπαδούς ομάδων κάποιοι θέλουν να εισβάλλουν στη πολιτική και οικονομική ζωή. Εκμεταλλεύονται το πόνο των φίλων της ΑΕΚ να χτίσει γήπεδο στην ιστορική της έδρα και με μοχλό πίεσης το γήπεδο προσπαθούν να επιβάλλουν άλλα συμφέροντα".

Ο Α. Βασιλόπουλος έκανε λόγο για "οργανωμένες ομάδες που υπακούν εντολές και μετακινούμενους στρατούς εκτός πόλης που έχουν μόνιμη παρουσία στη Φιλαδέλφεια και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να πάρουν θέση".

Μίλησε για "νεοφασίστες και ακροδεξιούς που φορούν το προσωπείο του οπαδού της ΑΕΚ και θέλουν να καταλάβουν σταδιακά την πόλη και να τη μετατρέψουν σε Άγιο Παντελεήμονα".

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αποσαφήνισε ότι η θέση του είναι και το γήπεδο της ΑΕΚ να γίνει και το δάσος να μην αποχαρακτηριστεί ενώ έκανε λόγο για συμφέροντα που δεν επιθυμούν να φτιάξουν απλώς και μόνο ένα γήπεδο.

Τόνισε πως δεν πρόκειται να προσέλθει σε διάλογο με τη Διοίκηση της ΑΕΚ όσο αυτή δεν καταγγέλλει και δεν διαχωρίζει τη θέση της απο τη τρομοκρατία.


Ακούστε τη συνέντευξη Βασιλόπουλου στο ραδιοσταθμό "Στο κόκκινο 105,5"