Tuesday, 1 April 2014

κάνει καλό το χρώμιο στην πατάτα και στο καρότο, Πατέρα;

Τον Μάρτιο του 2013 κάναμε αίτημα στον ΕΦΕΤ και εκείνος στην EFSA να δουν το θέμα του χρωμίου σε νερό και τρόφιμα, ιδού η επίσημη θέση της EFSA που δημοσιεύτηκε στις 13.3.2014


 Με 2 λόγια...υπάρχει ένα σημαντικό κέρδος σε αυτή την ιστορία!

και είναι τούτο: για πρώτη φορά ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, η EFSA όρισε ξεκάθαρα ανεκτή ημερήσια πρόσληψη (tolerable daily intake ) σε τρισθενές χρώμιο τα 300 μg ανά kg σωματικού βάρους ανά ημέρα.

όλα τα άλλα είναι απλά πολιτικάντικες σάλτσες!

με αυτό το opinion της EFSA όμως ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ σε κάθε "αξιόπιστο" επιστήμονα (βλ. κάτι καθηγητές στην Κρήτη) που λέει ότι καλές είναι οι πατάτες Ασωπού μιας και έχουν χρώμιο ότι λέει ψέματα και να τον ρωτάμε... "Γιατί λες ψέματα???"

Το "επιχείρημά" τους ότι το τρισθενές χρώμιο κάνει καλό ...πια δεν στέκει!

μιας και έχουμε όριο ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης!

Γιάννης Ζαμπετάκης

Υ.Γ.



No comments: