Friday, 31 January 2014

Να δώσουμε ένα τέλος στις τρομο-εισβολές σε σπίτια αγωνιστών

 

 

Συγκέντρωση 31/01 στις 20.00 στην πλατεία Πατριάρχου

Το πρωί της Πέμπτης 30 Γενάρη, έξι άνδρες της ασφάλειας μαζί με εισαγγελέα εισέβαλαν σε σπίτι συντρόφου που συμμετέχει στην συνέλευση της Στρούγκας για έρευνα “κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας για ύπαρξη εκρηκτικών”. Η καταγγελία ήταν ανύπαρκτη και μόνο πρόφαση αποτελεί, όπως διαπιστώθηκε μετά από τηλεφώνημα στο αρμόδιο τμήμα. Το σπίτι, στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν μόνο οι γονείς του συντρόφου, έγινε φύλλο-φτερό, όμως τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής δεν βρήκαν τίποτα το μεμπτό, διότι δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς, κι έφυγαν όπως ήρθαν.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά παρόμοιων ερευνών που εξελίσσονται εδώ και μέρες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας με πρόσχημα την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού από την φυλακή και την υποτιθέμενη προετοιμασία της “νέας τρομοκρατίας”. Ο στόχος αυτών των ερευνών είναι βέβαια άλλος κι είναι διπλός: Από τη μια να επιβληθεί καθεστώς φόβου σε όσους δραστηριοποιούνται πολιτικά και κοντράρονται στην πράξη με την κυρίαρχη πολιτική κι από την άλλη να φοβηθεί και να απωθηθεί ο μέσος πολίτης από τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Στο στόχαστρο των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» έχουν μπει άτομα που συμμετέχουν ενεργά σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και καταλήψεις. Οι εισβολές σε σπίτια συντρόφων, υπερβαίνουν μέσα σε μία εβδομάδα τις 40. Δυστυχώς γι’ αυτούς όμως, οι δημιουργοί αυτής της “στρατηγικής της έντασης”, οι ίδιοι οι εμπνευστές των εισβολών, είναι καταδικασμένοι ν’ αποτύχουν. Γιατί κάθε τέτοιο περιστατικό δεν φοβίζει κανέναν. Αντίθετα, μας εξοργίζει. Μας οδηγεί να κινούμαστε με μεγαλύτερη συνέπεια προς την ανατρεπτική και αγωνιστική δράση.
Γιατί τρομοκρατία δεν είναι ούτε ο Ξηρός, ούτε ο Μαζιώτης. Τρομοκρατία είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, οι απολύσεις, οι άνεργοι, οι άστεγοι, η καταστολή. Η ίδια η βαρβαρότητα που βιώνουμε στην καθημερινότητα. Και γιατί σε τελευταία ανάλυση η λαϊκή επαναστατική αντι-βία ποτέ δεν στράφηκε εναντίον του λαού. Πάντα στρεφόταν ενάντια στους εχθρούς του και γι’ αυτό ακριβώς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Σε λάθος σπίτια λοιπόν ψάχνουν για τρομοκράτες. Αν θέλουν να τους βρουν δεν έχουν παρά να κοιταχτούν στον καθρέφτη. Δεν έχουν παρά να αναζητήσουν τις φωνές τους στα δελτία των 8. Το DNA που ψάχνουν θα το βρουν στις δερμάτινες καρέκλες τους.
Κι επειδή σήμερα το τοπίο ξεκαθαρίζει στη σκέψη όλο και περισσότερων, επειδή όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται και βιώνουν στο πετσί τους την πραγματικότητα, δε θ’ αργήσει η στιγμή που όλοι αυτοί θα αρχίσουν ν΄ αντιδρούν. Δε θα αργήσει η στιγμή που το ποτάμι των πολλών θα τους παρασύρει.

=== === =

και επειδή έρχεται και ΣΚ...

ένα άσμα αφιερωμένο στην ΕΛ.ΑΣ.

No comments: