Monday, 23 September 2013

University of Athens shuts down. Απόφαση Συγκλήτου του ΕΚΠΑ της έκτακτης συνεδρίας της 23ης Σεπτεμβρίου 2013.
In the next few lines, the closing down of the Univ. of Athens is official from today... According to the Senate of the UoA, the University can not carry out any his duties : teaching, research, enrol new students, oath/graduation ceremonies of the graduates.

This decision is ...indefinite.


However, in my view, this decision is not enough...we need to collect data on the number of stuff, the number of students, the numbers of modules, the funding, the papers we publish etc etc and make Colleagues abroad to get to know our problem.

For instance, today UoA has about 65.000 students and only 1337 admin personnel...

We need to seek solidarity...
In Junta (1967-1974), many waves of help came from abroad... we need to try to do the same today...H Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει:
  • την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας  και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.
  • ότι τα Υπουργεία Παιδείας  και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.
Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις  διεθνείς  υποχρεώσεις του.
 
Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α.

Αθήνα 23-9-2013
Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α.

=========================

και μερικές προσωπικές σκέψεις...

παρακολουθώντας τις εξελίξεις και σκεφτόμενος πόσο χρεωκοπημένο είναι ΟΛΟ το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας θα ήθελα να μοιραστώ τις παρακάτω σκέψεις μου μαζί σας... 

 Σε επίπεδο συνδικαλιστικό και γενικότερα, επικρατούν απλά φωνασκίες και χαμηλού/χαμηλοτάτου επιπέδου αντιπροσώπευσή μας... 

Νομίζω έχει φτάσει πια η στιγμή να προσπαθήσουμε να διεθνοποιήσουμε το πρόβλημα...αν δεν το κάνουμε εμείς...δεν νομίζω ότι θα το κάνει κάποιος άλλος.. 

Ιδέα/πρόταση: να μαζέψουμε στοιχεία για # προσωπικού, # μελών ΔΕΠ, # διοικ. προσ. ανά φοιτητή και άλλες ανάλογες μετρήσιμες παραμέτρους (χρηματοδότηση, αριθμό δημοσιεύσεων κλπ) και να τα κοινοποιήσουμε 

1. σε συναδέλφους μας στο εξωτερικό, 

2. σε societies 

3. σε Επιτρόπους της Κομμισιόν και σε Ευρωβουλευτές... 

πρέπει, νομίζω, να προσπαθήσουμε να γίνει γνωστό το πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη and beyond.

No comments: