Friday, 2 August 2013

νέο βιβλίο "Χημεία Τροφίμων" / a new book on Food Chemistry


Καλοκαίρι 2013! Επιτέλους! μερικά καλοκαιρινά πρωινά με πρωινό καφέ με αυτή την θέα!
ότι πρέπει για το ξεκίνημα της μέρας πριν πέσω με τα μούτρα στο γράψιμο.
Βλέπετε η ερχόμενη χρονιά έχει πολλά βιβλία [2 καινούργια και μια επανέκδοση...]

Το πρώτο από αυτά έχει θέμα την "Χημεία Τροφίμων" , ένα βιβλίο που ετοιμάζουμε με τους Συναδέλφους στο Εργ. Χημείας Τροφίμων στο ΕΚΠΑ.
 
Αυτές τις μέρες γράφω για τις πρωτεΐνες...ξέρετε από πού βγαίνει η λέξη? ιδού η απάντηση.

=======

Summer 2013!
At last!
Summer days where I will enjoy my morning coffee with this view! Bliss!

these days are devoted to swimming and writting. It is going to be a busy "writting-books" year (two new books and one for his 2nd edition).

One of the new books in on Food Chemistry and I am wriiting it in collaboration with my colleagues in the Lab. of Food Chemistry in Univ. of Athens.
These days, I am writting the chapter on proteins. Do you know where the word "protein" comes from? Here is the answer.


Good morning ...with my favourite version of Summerwine

2 comments:

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης said...

Οι πρωτείνες υπήρξαν το ερευνητικό αντικείμενο του Λεωνίδα Ζέρβα και των πολλών Συνεργατών του στο εργαστήριο Οργανικής Χημείας του ΕΚΠΑ . Από την δεκαετία του 1960 στο Βασιλικό Ίδρυμα Ερευνών και στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών , όπως μετονομάσθηκε από τη δεκαετία του 1970 , εκπονήθηκαν πολλά διδακτορικά και εργασίες Υφηγεσίας. Καλή επιτυχία στα νέα βιβλία σου !

Yannis Zabetakis said...

thanks Dad :)
για τα ερευνητικά που αναφέρεις, τα λέμε από κοντά.