Friday, 1 March 2013

Και αλογίσιο κεμπάπ



Πηγή
"Ε" 1.3.2013

Μετά τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ, ο ΕΦΕΤ εντόπισε κατεψυγμένα κεμπάπ αλλά και σαλάμια στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη πλούσια σε DNA αλόγου. 

  Από το ξεκίνημα των ελέγχων μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί συνολικά 4 δείγματα θετικά στα τεστ για DNA αλόγου. Το ερώτημα βέβαια που εκκρεμεί να απαντηθεί με το πέρας των ελέγχων είναι αν αυτά τα δείγματα βρέθηκαν και θετικά στη χημική ουσία φαινυλβουταζόνη.
Τα αλογίσια υποπροϊόντα κρέατος εντοπίστηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για τα προϊόντα:
1. Κατεψυγμένο «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο», με εμπορική ονομασία «ΑΡ-ΚΑΣ», σε συσκευασία του ενός κιλού, το οποίο παρασκευάστηκε και συσκευάστηκε από την εταιρεία «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου». Διατίθετο από τα σουπερμάρκετ «ΜΕΤΡΟ» στην Καβάλα.
2. Βοδινό σαλάμι «Destan», το οποίο παρασκευάζεται από την ολλανδική εταιρεία DEMKA CmbH και διατίθεται από παντοπωλείο της Ροδόπης με την επωνυμία «Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σαππών».
Τα προϊόντα με εντολή του ΕΦΕΤ αποσύρονται από την αγορά. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 84 δείγματα από διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Εχουν εξεταστεί τα 33 από αυτά και έχουν βρεθεί θετικά σε τεστ DNA τα τέσσερα.

1 comment:

χασάπης said...

http://tvxs.gr/news/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE/%CE%BF-%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82