Saturday, 17 November 2012

το λάδι και η ανάπτυξη

είναι πρόδηλο, πλέον, ότι η Κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει πλάνο για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας...
και όμως δεν είναι και τόσο δύσκολο.
Ας σκεφτεί το λάδι...
"ούτε το 2% των παραγωγών και γενικότερα όλων αυτών που ασχολούνται με τα ελαιόλαδα δεν μπορούν να φανταστούν το τεράστιο ποιοτικό δυναμικό του Ελληνικού ελαιώνα. Είναι ένας παντελώς ανεξερεύνητος θησαυρός, με 150 διαφορετικές ποικιλίες όπου μόνο για μία, την κορωνέικη, υπάρχει μια σχετικά πλήρης καταγραφή των ιδιοτήτων της από ελαιοκομικής πλευράς. Μανάκι, Μεγαρίτικη, Αμφίσσης, Χαλκιδικής και πάρα πολλές άλλες ποικιλίες μπορούν να μας δώσουν αστεράτα, μοναδικά ελαιόλαδα, μονοποικιλιακά η σε μείγματα, αρκεί να τις μελετήσουμε και να ακολουθήσουμε το δόγμα: Ποιότητα! Όχι Ποσότητα!" γράφει εδώ ο Βασίλης Φραντζολας ( Γευσιγνώστης Ελαιολάδου)

Kαι αν συνδυάσουμε αυτά που γράφει ο Βασίλης με τον απαραίτητο ποιοτικό έλεγχο και τυποποίηση, τότε ένα μέλλον με εξωστρεφείς επιχειρήσεις τροφίμων που θα κάνουν εξαγωγές δεν είναι και τόσο μακρινό όνειρο...



Για να το κάνουμε αυτό, εδώ και 3 βδομάδες διδάσκουμε μέσω elearning

το πρόγραμμα “Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων Παραγωγής Τροφίμων: Ποιοτικός Έλεγχος.Τυποποίηση. Επισήμανση. Οργάνωση Εξαγωγών” που καλύπτει ένα κενό που υπάρχει στην εκπαίδευση των επιστημόνων, των στελεχών και των νέων επιχειρηματιών σχετικά με την τυποποίηση, επισήμανση, ποιοτικό έλεγχο και οργάνωση εξαγωγών. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να παρουσιαστούν δομημένα και στοχευμένα στοιχεία απαραίτητα για την προετοιμασία μια ελληνικής επιχείρησης τροφίμων ώστε να μπει δυναμικά και σίγουρα στο πεδίο των εξαγωγών. Η σταθερή ποιότητα των προϊόντων μέσω της τυποποίησης και του ποιοτικού ελέγχου, η αποτύπωση ορθών επισημάνσεων επί των τροφίμων που θα ενισχύσουν την επίδοσή των προϊόντων στην αγορά της χώρας προορισμό και η διοικητική οργάνωση των εξαγωγών είναι τρεις άξονες που είναι απαραίτητοι για την στήριξη του εγχειρήματος. Με το νέο αυτό πρόγραμμα θα δοθούν στους εκπαιδευόμενους, με δομημένο τρόπο και πρακτική προσέγγιση, μέσω παραδειγμάτων, γνώσεις και εργαλεία δουλειάς για να μπορέσουν να προωθήσουν τις εξαγωγές των ελληνικών τροφίμων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες σχετικών κλάδων με τα τρόφιμα αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν συγκεκριμένες και πρακτικές γνώσεις ώστε να μπορέσουν να ιδρύσουν την δική τους εξαγωγική εταιρεία. 

No comments: