Tuesday, 23 August 2011

τα νεκροταφεία και ο Ασωπός...

παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες σχόλια των κ.κ. Καραβασίλη και Μέρκου για το παράνομο νεκροταφείο στον Υμητό και αναρωτιέμαι...
Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα σήμερα στα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα παρά την πασοκική "πράσινη ανάπτυξη"?
ΟΚ, οι νεκροί πρέπει κάπου να θάβονται, να αναπαύεται η ψυχή τους αλλά με τους ζωντανούς καρκινοπαθείς τι θα κάνουμε?
όταν το εμφιαλωμένο νερό έχει εξασθενές χρώμιο [το ακούσαμε πρόσφατα και σε εφετείο από επιστήμονες του ΙΓΜΕ να το καταθέτουν ενόρκως: βρίσκουν μέχρι και 25 μg/l εξασθενές χρώμιο στο εμφ. νερό !], τότε τι μπορούμε να πούμε για τις προτεραιότητες της πολιτείας?

ετικέτα εμφ.νερού, με Cr<30 χωρίς να αναφέρονται μονάδες!


όταν κυκλοφορούν τέτοιες ετικέτες εμφ. νερού, τότε τι μπορούμε να πούμε για τους ελέγχους από ΕΥΕΠ, ΕΦΕΤ κλπ???
[στην ετικέτα αναφέρεται ότι Cr<30, χωρίς όμως να αναφέρονται μονάδες και χωρίς να αναφέρεται το εξ. χρώμιο!]

Μήπως ο Ασωπός είναι δύσκολο project...και καλύτερα να ασχοληθούμε με την ταφή των νεκρών....που είναι πιο touchy και κομματάκι πιο εύκολο ; ; ;

κ. Πορτοσάλτε, την άλλη φορά [αύριο θαρρώ] που θα πάρετε συνέντευξη από τον κ. Μέρκο, ρωτήστε τον σας παρακαλώ, πότε έκανε η ΕΥΕΠ τους τελευταίους ελέγχους στα Οινόφυτα και στη Μεσσαπία;

Γιάννης Ζαμπετάκης

Υ.Γ. [από την Κ.Ε., σχόλιο του Παν. Μπουγάνη]


Ας δούμε την αντιμετώπιση που έχουν από τη Δικαιοσύνη οι «εχθροί του κράτους» σε σχέση με εκείνους της κοινωνίας: Ο αναρχικός Μανώλης Λιόλιος συμμετείχε στις μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον του μεσοπρόθεσμου τον περασμένο Ιούνη.
Συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε άγρια, «ενώ δέχτηκε δολοφονικό κτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού που του προκάλεσε τραύμα βάθους δυόμισι εκατοστών. Κατηγορείται για ρίψη βομβών μολότοφ», όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συσπείρωσης Αναρχικών. Αρχικά, εισαγγελέας και ανακριτής όρισαν την εγγύηση στο ποσό των 70.000 ευρώ (!!!), αλλά έπειτα από αντιδράσεις το ποσό έπεσε στις 15.000 (!) με ημερομηνία καταβολής ώς τις 30 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή στη Βοιωτία υπάρχουν βιομηχανίες οι οποίες, παρά το γεγονός ότι πιάστηκαν να μολύνουν με καρκινογόνα βαρέα μέταλλα τον Ασωπό ποταμό και τον υδροφόρο ορίζοντα των Οινοφύτων, δεν έχουν πληρώσει παρά ελάχιστα χρήματα. Για ορισμένες τα πρόστιμα μειώθηκαν τραγικά και η δίκη τους παίρνει συνέχεια αναβολές. Τελικά, συμφέρει καλύτερα να είσαι εχθρός της κοινωνίας.


2 comments:

Green Z said...

Η ασύμμετρη αντιμετώπιση των μεγάλων .. γρίφων ! Πηγές ρύπανσης , που συνεχίζουν το έργο τους , και ακατάλληλο νερό , που οι Αρχές επιμένουν να επιτρέπουν την χρήση του γιά άρδευση και ύδρευση ! Υποκρισία και λογική του ..πέρα βρέχει..

Anonymous said...

Who has carried out this water analysis?

IGME?

how much Cr(VI) do they find here???


http://portal.igme.gr/portal/page?_pageid=33,77714&_dad=portal&_schema=PORTAL