Saturday, 26 February 2011

και το εμφιαλωμένο νερό έχει εξασθενές χρώμιο...σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ

το σημερινό ρεπορτάζ του Κ. Τζέλη στην Ημερησία αποκαλυπτικό!
αναφέρει εξασθενές χρώμιο και στο εμφιαλωμένο νερό!
οι συγκεντρώσεις του καρκινογόνου Cr(VI)...?

μέχρι και 30μg/l...θα βγει τώρα ο stinger και σία να μας πει ότι το όριο είναι 50...

οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ είναι εδώ... [δείτε τις σελίδες 19 και 20 όπου ονομάζονται και ..εταιρείες!!!]

και το ρεπορτάζ του Τζέλη εδώ...

η δίκη για το εξασθενές χρώμιο την Παρασκευή 4.3.2011 αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον!

μιας και τα αποτελέσματα του ΠΑΚΟΕ ήταν γνωστά σε πολλούς και πολλές...

ΓΖ


13 comments:

eirini katsa said...

Καλησπέρα κ.Ζαμπετάκη!!
Μια ερωτησούλα...
τα φίλτρα νερού,που έχουμε π.χ για το χλώριο,μας κάνουν για απομάκρυνση κ του εξασθενούς χρωμίου;;;
Σαφώς κ δεν είναι λύση αυτό...είναι πανάκριβα,απλά αν τα φίλτρα νερού απομακρύνουν βαρέα μέταλλα...ήθελα να μάθω!!
Λογικά...ισχύει αυτό...

Stinger said...

Το όριο για ολικό χρώμιο στο πόσιμο νερό παραμένει το ίδιο. Ο εν λόγω δημοσιογράφος φαίνεται να το αγνοεί.
Επί τη ευκαιρία κ. Ζαμπετάκη, μήπως λογοκρίνατε σχόλιο του γράφοντα σε ανάρτηση της 19 Φλεβάρη που αφορούσε πάλι άρθρο του ίδιου δημοσιογράφου για βαρέα μέταλλα και σπανακόπιτες;

Anonymous said...

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η χώρα βρίσκεται σε φάση υψηλής δραστηριότητας της γρίπης αλλά με σαφείς πτωτικές τάσεις κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Μέχρι σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2011, 110 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 119 θάνατοι.
και αναρωτιέμαι:
Θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που με τις θεωρίες συνωμοσίας απέτρεψαν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί;

και τέλος πάντων, θα μας ενημερώσει πόσοι είναι οι θάνατοι από το Cr και πόσοι από το ηλιέλαιο;
για τα μουχλιασμένα yalandjee γιαούρτια δε ρωτάω, let it be !

Yannis Zabetakis said...

@stinger

πολύ καλά το λέτε...λογοκρίνουμε κ. stinger...ή μάλλον όχι ...δεν λογοκρίνουμε...απλά ΔΕΝ δημοσιεύω σχόλια που έχουν χαρακτηρισμούς για ανθρώπους!
δείτε εκείνο το σχόλιο ...πώς αποκαλούσατε τον δημοσιογράφο?

για τα όρια, δεν δικαιούστε να ομιλείτε! επιστημονικά δεν κατέχετε σχετική ιδιότητα!

over

Υ.Γ. όπως βλέπετε και από το 2ο σχόλιο (κάποιου ανώνυμου που φοβάται τον H1N1) σε τούτη την ανάρτηση...δεν έχω πρόβλημα να κάνω δεκτά σχόλια εντελώς ...λάθος τόσο επιστημονικά όσο και ...γλωσσικά...

.Y.Γ.2.

τα κρούσματα ...νοσηλεύονται? έλεος!!!

Stinger said...

Κ. Ζαμπετάκη,

Το να λογοκρίνετε ενώ κόπτεσθε για τον ελεύθερο διάλογο αποτελεί αντίφαση, δεν νομίζετε; Οι απόψεις κρίνονται από τα επιχειρήματά τους κι όχι από το ποια ιδιότητα δηλώνουν όσοι τις παραθέτουν. Διερωτώμαι δηλ. με ποια ιδιότητα ο εν λόγω δημοσιογράφος έχει άποψη για την τοξικότητα των τροφών στο πιάτο μας. Θυμάμαι καλά πώς τον αποκάλεσα. Η επιστημονική γνώση και οι αγωνίες του κόσμου δεν μπορούν να αποτελούν ευκαιρία σπέκουλας από δημοσιογράφους. Δεν θα σχολιάσω τι χαρακτηρισμούς έχετε εσείς χρησιμοποιήσει για διάφορους, μεταξύ των οποίων και για τον γράφοντα.

Αν αντέχετε την κριτική, δημοσιεύστε το σχόλιο που λογοκρίνατε κι αφήστε τον κόσμο να κρίνει. Αν δεν αντέχετε, δεν θα έπρεπε να έχετε μπλογκ, αλλά κλαμπ για μέλη.

Anonymous said...

που έμαθαν ελληνικά οι διάφοροι δημοσιαγραφούντες

http://www.xrimanews.gr/politika-gegonota/3309-26-02-2011-10-24-17

Yannis Zabetakis said...

αγαπητέ ανώνυμε stinger

στείλτε μου ξανά ΕΠΏΝΥΜΑ το σχόλιό σας να το δημοσιεύσω!

εγώ γράφω επώνυμα!
και κρίνω και κρίνομαι!

εσείς...ανώνυμα...

δεν υπάρχει μια μικρή διαφορά?

όσο για τα σχόλιά σας ...περί blog και club...

αν δεν σας αρέσει το blog τούτο, απλά αγνοήστε το!

Yannis Zabetakis said...

@anonymous

και εσείς τι κάνετε? απλά copy paste?

so what?

Stinger said...

@Yannis Zabetakis
Φαίνεται πώς θα πρέπει να επιδείξω και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας για να πάρω άδεια να σχολιάσω…Θέλω να πιστεύω πως είστε σε ελαφρά σύγχυση. Πρώτα η λογοκρισία, τώρα έλεγχος ταυτότητας σχολιαστών, τι άλλο θα μας πείτε ακόμη.

Επιλογή σας είναι να γράφετε επώνυμα και βέβαια να εκτίθεσθε δημόσια. Επιλογή μου να γράφω ψευδώνυμα (ουχί ανώνυμα, έχει μια κάποια διαφορά), όπως και πλήθος σχολιαστών στα μπλογκς. Απλά κάποιοι επιζητούν τη δημοσιότητα και κάποιοι όχι…

Δικαίωμά σας να μην επιθυμείτε σχόλια αναγνωστών στο μπλογκ, δεν αντέχουν όλοι το διάλογο. Φυσικά απεχθάνομαι τη λογοκρισία και δεν σκοπεύω να συνεχίσω να σχολιάζω κάτω από τέτοιες συνθήκες. Μπορείτε πλέον να υιοθετήσετε ανενόχλητος τους μονολόγους.

Anonymous said...

http://www.iatrikostypos.com/content/ellada/stoys-125-oi-thanatoi-poy-katagrafontai-mexri-stigmis-apo-ti-gripi

ακόμη δεν απαντήσατε πόσοι είναι οι θάνατοι από το ηλιέλαιο, τα γιαουρτάκια της ΦΑΓΕ και από το εξασθενές χρώμιο !

@ stinger: κάποιοι θέλουν να πουλήσουν HACCP και σε περίπτερα ως επικεφαλής αξιολογητές συστημάτων ISO 22000 κλπ κλπ.
οι μεγάλες εταιρείες βέβαια τους αγνοούν και γι αυτό υφίστανται την ... αγανάκτησή τους !

Yannis Zabetakis said...

@stinger

πραγματικά δεν θα λυπηθώ που χωρίζουν οι δρόμοι μας. τόσους μήνες σε αυτό το ταπεινό ιστολογιάκι δεν έχετε προσθέσει τίποτα επιστημονικά αξιόλογο.

αυτό που ΔΕΝ μπορείτε να καταλάβετε ότι ακόμα και με ψευδώνυμο...ΔΕΝ μπορείτε να βρίζετε.

good night and good luck

Yannis Zabetakis said...

@anonymous

εσείς τώρα με ρωτάτε ως τι?

πλασιέ εμβολίων?

ή μήπως υπεύθυνος από γραφείο κηδειών?

Yannis Zabetakis said...

@eirini katsa

ναι λογικά ισχύει!
ο κατασκευαστής [του φίλτρου] πρέπει να δίνει όμως επαρκή στοιχεία! δίνει όμως?