Wednesday, 2 February 2011

για το θέμα της επιμόλυνσης της διατροφικής αλυσίδας στον Ασωπό

[από το www.zabetakis.net]


Είναι φανερό ότι κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν την ερευνητική μας δουλειά, κάνοντας μια αήθη επίθεση στο πρόσωπό μου με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Το πρόβλημα της επιμόλυνσης της διατροφικής αλυσίδας είναι πάνω και πέρα από προσωπικές αντεγκλήσεις. Οι θέσεις μας για το ζήτημα της επιμόλυνσης της διατροφικής αλυσίδας έχουν διατυπωθεί δημόσια και δεν θεωρώ σκόπιμο να επανέλθω επ’ αυτών παρά μόνο εάν έχω κάποιο καινούριο δεδομένο να προσθέσω. Θεωρώ, όμως, ότι το θέμα αυτό, που αφορά τη δημόσια υγεία, δεν προσφέρεται για προσωπικές αντιπαραθέσεις στα ΜΜΕ. Στις προσωπικές ύβρεις δεν πρόκειται να απαντήσω αλλά απλά τις καταγράφω. Είναι ύβρεις όχι μόνο στο πρόσωπό μου αλλά στις χιλιάδες των τοξινωμένων πολιτών. Μοναδικός μου σκοπός ήταν και είναι τούτος: να σταματήσει η ρύπανση στον Ασωπό και η επιμόλυνση της διατροφικής αλυσίδας.
Γιάννης Ζαμπετάκης
Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων
izabet@chem.uoa.gr

10 comments:

Anonymous said...

Ιωάννη,
Είναι σαφές ότι έχουν ανοίξει οι κρουνοί των λυμάτων για τα καλά, (θα μου πεις όμως δεν έκλεισαν ποτέ) και εκτοξεύουν τόνους λάσπης τοξικής ή μη. Τόχω ξαναπεί όταν η Επιστήμη και ιδιαίτερα η αναλυτική, αποκαλύπτει τότε ισχύει αυτό που λενε οι Αγγλοσάξωνες: ...the shit hit the fan!!!!!!

αἰδώς Ἀργεῖοι
ΧΛΚ

Green Z said...

Η Επιστημονική αλήθεια παραμένει στόχος γιά κάθε Πανεπιστημιακό Δάσκαλο ! Γι αυτό και η Ερευνα με την Διδασκαλία προχωράνε χέρι-χέρι..Στα ΑΕΙ αναζητάμε την Γνώση,που συνήθως είναι καλά κρυμμένη! Ο καλός Δάσκαλος εκτιμά την Αλήθεια -γι αυτήν αγωνίζεται καθημερινά..Καλλιτερεύει τόσο περισσότερο ως Δάσκαλος όσο πιό πολύ σκληραγωγείται και δοκιμάζεται σαν Ερευνητής !

Yannis Zabetakis said...

@ΧΛΚ

the shit hit the fan
and the fun starts now :)

analysis is the key!

and then...synthesis to solve the problem...

if we wish so!

φιλιά στα κορίτσια και keep fighting!
το πηγάδι με τα τοξικά είναι πολύ βαθύ :-}

και δυστυχώς η ρύπανση η τοξική έχει "κτυπήσει" και πολλά επιστημονικά μυαλιά!

Yannis Zabetakis said...

@green Z

αλήθεια [7 γράμματα]

ανάλυση [7 γράμματα]

σύνθεση [7 γράμματα]

τυχαίο ?

δεν νομίζω...

Anonymous said...

eixa kaiρο να μπω και να σε διαβασω. Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι και δεν ξέρω αν αποτελεί ύβρη αυτό που διατείνεσαι. επίσης, δεν ξέρω τι είδους επιστήμονας είσαι. μόνο ότι τη μία έλεγες ότι το όριο στο εξαασθενές πρέπει να είναι 0, και την άλλη σφύραγες...

Αυτό που για μένα αποτελεί ύβρη για τους χιλίαδες τοξινωμένους πολίτες, είναι που

(Α) υποστήριζες (υποστηρίζεις ;;;) δικηγόρο που δουλεύει για αυτούς που εσύ κατηγορείς για ρύπανση και πληρώνεται με τα λεφτά των τοξινωμένων πολιτών του Δήμου Οινοφύτων.

(Β) συμπορεύεσαι με άτομα που ήταν με δικές τους δηλώσεις Γενικοί Διευθυντές στη βιομηχανία της περιοχής και τώρα γίναν Ιππότες καβάλα σε άσπρο άλογο για να μας σώσουν

(Γ) Που προσφέρθηκες να πληρωθείς από ρυπαντές για να δουλέψεις μαζί τους και να τους βοηθήσης στην "επίλυση" των προβλημάτων τους

και που (Δ) μετά από όλα αυτά το παίζεις ακόμα προστάτης..

Επειδή οι καιροί έχουν δυσκολέψει και έχουμε φάει το ψέμα στη μούρη με τη σέσουλα, να υπενθυμίζεις τουλάχιστον στον κόσμο όλα τα παραπάνω κάθε φορά που σε διαβάζουν να λες ότι κόπτεσαι για τους χιλιάδες τοξινωμένους.

Αυτά, φιλιά από το παρελθόν και ευχές για το μέλλον,

Χ

Yannis Zabetakis said...

@anonymous X

αφού δεν ξέρεις, γιατί μιλάς ?

απλά για παίξεις την τρομπέτα σου?

Dr Engr Giorgos Vamvakousis said...

Και με απλή υποψία βλάβης της δημόσιας υγείας θα έπρεπε να έχει επέμβει για αναλύσεις και αποζημιώσεις των παραγωγών η δημόσια υπηρεσία (ΕΦΕΤ και άλλες).
Όσο για τα σχόλια ανωνύμων πιστεύω ότι ΑΝΩΝΥΜΟΣ=ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ

Yannis Zabetakis said...

Ανώνυμος = ανύπαρκτος

μου αρέσει αυτό αν και δεν συμφωνώ 100%.

ανώνυμος που κρύβει το επάγγελμά του είναι όμως 100% ανύπαρκτος!

Anonymous said...

ναι ναι ναι..

το βρήκαμε τώρα.. ανώνυμος=ανύπαρκτος.

Τότε πες μας και εσύ ποιοι σε προσέβαλαν και πώς, και άσε τις σκιώσεις και εξυπνάκηκες αναρτήσεις τύπου:

"μου είπαν κάτι, που δε σας το λέω, αλλά είναι κακό και trust me γιατί έτσι είναι". Trust me γιατί έτσι είναι έχεις πει και στο παρελθόν αν θυμάσαι καλά.... Θύμισέ το και στους αναγνώστες σου πότε ήταν, για να έχουν καλή εικόνα.


Το πρόβλημα της χώρας φίλτατοι δεν είναι η ανωνυμία. Ποιοι κάναν τις παγαποντιές - καποιους έστω - τους ξέρουμε. Η ατιμώριτη λαμογιά και το κουτόχορτο που μας πασάρουν - μεταξύ όλων και εσείς - είναι το πρόβλημα, αγαπητέ Γιάννη και Δόκτωρά μου.

Άντε, δεν σας χαλάω το παρτάκι. Μπορείτε να λέτε τα αυτονόητα μεταξύ σας και να παίρνετε εργολαβία το όλο θέμα. Μπορεί να έρθει και κανά σπόρι μεριά σας αν σας παίξουν μπάλα...

φιλάκια

Anonymous said...

@anonymous

σκιώσεις?

εεε?

μα καλά δεν είδες αθέατο κόσμο την Τρίτη?

αν δες είδες...έχασες...

βρες κανά φίλο σου [σίγουρα κάποιος από τους φίλους σου θα έχουν δει την εκπομπή] για να μπεις και εσύ στο νόημα!

φιλάκια σταυρωτά