Tuesday, 11 January 2011

οι διοξίνες εξαπλώνονται....

το θέμα των διοξινών παίρνει μεγάλες πλέον διαστάσεις.
σήμερα, μάθαμε ότι δεν είναι απλά θέμα λίγων κοτόπουλων και αυγών...
αλλά έχει επιμολυνθεί και εκείνο το κομμάτι της διατροφικής μας αλυσίδας που σχετίζεται με χοιρινό κρέας και φυσικά παράγωγά του.

μόλις τελείωσα το μάθημα στους τελειόφοιτους φοιτητές μου...και μιλήσαμε πώς θα πρέπει να δράσσουν άμεσα οι ελεγκτικές αρχές ακολουθώντας τις επιταγές των ΕΚ 1881/2006 (όρια διοξινών σε τρόφιμα) και ΕΚ 178/2002 (ιχνηλασιμότητα).

"Αν όλες οι εταιρείες στην Ελλάδα τηρούσαν αρχεία ιχνηλασιμότητας, τότε θα ήταν πολύ εύκολο με έναν απλό έλεγχο στα αρχεία, χωρίς χημικές αναλύσεις και με πολύ χαμηλό κόστος να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει εισαγωγές μολυσμένων προϊόντων από τη Γερμανία. Οι εταιρείες θα έπρεπε διατηρούν αρχεία προμηθευτών και πελατών τους. Αυτό προβλέπεται και από την ελληνική νομοθεσία εδώ και 5 χρόνια περίπου". [από ΑΠΕ]

αύριο στις 10 το πρωί θα μιλήσω στην ΝΕΤ για το πρόβλημα αυτό με την κ. Σαράφογλου στην εκπομπή "Συμβαίνει τώρα".

ΓΖ

4 comments:

Anonymous said...

τι ιχνηλασιμότητα και τρίχες κατσαρές !
θα ήταν χρήσιμη αν η κρίση αφορούσε λίγες εκτροφές.
εδώ κυκλοφόρησαν δεκάδες κωδικοί σφαγείων της Γερμανίας και ακόμη οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν τι σφάχτηκε σε όμορες χώρες !
οι μόνες χώρες που έχουν guts και απαγόρευσαν αμέσως την διακίνηση / εισαγωγή κρεάτων από το 4 ράιχ
είναι η Σλοβακία και Νότια Κορέα
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14757441,00.html

katalytikos said...

Τα απόβλητα των βιομηχανιών παραγωγής ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ, πώς διαχειρίζονται στην ΕΛΛΑΔΑ???
Χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ζωοτροφών???

Yannis Zabetakis said...

@anonymous...

μην ισοπεδώνεις τον Νόμο και τις Διαδικασίες!

:)

ο γιωργάκης ο παπά και ο Γιώργος Γιάννης του ΕΦΕΤ έχουν guts?

οεο

Yannis Zabetakis said...

@καταλυτικός...


γιατί δεν ρωτάς τον μπομπόλα?

κάτι θα ξέρει!