Thursday, 9 December 2010

HACCP και Μasterchef



Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή κάποια επεισόδια και παρατήρησα ότι στις δοκιμασίες των παικτών ο καθένας έχει από ένα ξύλο κοπής. Δεν φαίνεται να το αλλάζουν ανάλογα με το τι κόβουν. Εκτός αν το κάνουν και δεν το δείχνει η τηλεόραση. Επίσης δεν έχει δείξει ποτέ ο φακός κάποιον να πλένει τα χέρια του. Είναι αλήθεια ότι δεν έχω δει όλα τα επισόδια αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί τίποτα από τους κριτές για κανόνες υγιεινής και μικροβιολογικούς κυρίως κινδύνους. Στα masterclasses όμως παρόλο που έχουν διαφορετικά ξύλα κοπής για τα λαχανικά και για τα κρέατα οι υπόλοιποι κανόνες υγιεινής είναι ανύπαρκτοι. Σας έχω παρακάτω το link του τελευταίου masterclass στο οποίο αν παρατηρήσετε όλοι πιάνουν με γυμνά χέρια τον κόκκορα και μετά πιάνουν οτιδήποτε βρουν μπροστά τους. Μέχρι και τα μαλλιά της πιάνει η Μανωλίδου!

Μ.Σ.
[τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος Χημείας στα πλαίσια του μαθήματος Χημεία Τροφίμων ΙΙ, σχετικά με HACCP και Masterchef ]

---------------------------------

Μπράβο Μ.Σ.!

δεν είναι μεγάλη χαρά για ένα δάσκαλο να έχει τέτοια παιδιά??

ΓΖ

3 comments:

Green Z said...

Μπράβο και στον Δάσκαλο ,μπράβο και στους /στις...παρατηρητικούς/ες Μαθητές/τριες του!!!Προσωπικά θα περίμενα επίσης να ακουσθούν από τους Παρουσιαστές και χρήσιμα σχόλια για την μεγιστοποίηση οχι μόνο της απόλαυσης των εντυπωσιακών πράγματι πιάτων αλλά και της βελτίωσης της θρεπτικής και προστατευτικής για την υγεία μας αξίας τους.Για τις αναλυτικότερες συσχετίσεις τρόπου μαγειρέματος και τελικού αποτελέσματος σε νοστιμιά και θρεπτική αξία τον λόγο εχουν οι Χημικοί Τροφίμων,γιατί βέβαια η Χημεία δεν είναι....Τσελεμεντές

Green Z said...

Μπράβο και στον Δάσκαλο ,μπράβο και στους /στις...παρατηρητικούς/ες Μαθητές/τριες του!!!Προσωπικά θα περίμενα επίσης να ακουσθούν από τους Παρουσιαστές και χρήσιμα σχόλια για την μεγιστοποίηση οχι μόνο της απόλαυσης των εντυπωσιακών πράγματι πιάτων αλλά και της βελτίωσης της θρεπτικής και προστατευτικής για την υγεία μας αξίας τους.Για τις αναλυτικότερες συσχετίσεις τρόπου μαγειρέματος και τελικού αποτελέσματος σε νοστιμιά και θρεπτική αξία τον λόγο εχουν οι Χημικοί Τροφίμων,γιατί βέβαια η Χημεία δεν είναι....Τσελεμεντές

Anonymous said...

Με δεδομένη την υψηλή τηλεθέαση της εκπομπής και το πλήθος των ανθρώπων που αυτή ψυχαγωγεί,εντός ή εκτός εισαγωγικών,εύλογα προκύπτει το εξής ερώτημα..Αν οι κανόνες υγιεινής τηρούνται γιατί δεν αποκαλύπτονται στους τηλεθεατές??Αν οι κανόνες υγιεινής δεν τηρούνται ποιος ευθύνεται γιαυτό??
Ας μην ξεχνάμε πως ένας αξιόλογος και έντιμος σέφ πρέπει να σέβεται κ να φροντίζει για την ασφάλεια των τροφίμων που παραδίδει στους πελάτες του!
Εφη Τ.