Monday, 29 November 2010

“Η ΜΠΕ έφυγε από το ΥΠΕΚΑ εν αγνοία της Μπιρμπίλη και της Καραβασίλη”
Λαϊκή συνέλευση έγινε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στη Μ. Παναγία, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες και να παρθούν αποφάσεις εν’όψει της παρωδίας δημόσιας διαβούλευσης της επόμενης μέρας στον Πολύγυρο. Ακούστε τις φοβερές καταγγελίες του Δημάρχου κ. Μητροφάνη και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τόσκα!Η κα Καραβασίλη υποσχέθηκε δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία μετά τη γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου!!!

--------------

και ένα σχόλιο από antigold στην από κάτω ανάρτηση...

Γιάννη, μιλάμε για απίστευτο ΚΥΝΙΣΜΟ!
Ήρθε εδώ η Μαργαρίτα, η Μαργαρίτα μας, να μας πει ότι πρώτα θα γνωμοδοτήσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο και μετά θα κάνουμε "διαβούλευση" με την τοπική κοινωνία!!!
Εεεε;
Ο Πάχτας πάντα για τα σκυλιά ήταν, ποιος τον λογαριάζει... Η Μαργαρίτα με πόνεσε.

------------------Καραβασίλη και Μπιρμπίλη είχαν παντελή άγνοια...

[σχόλιο ΓΖ. μου είναι αδύνατον να το δεχθώ ότι η Υπουργός και η Ειδ. Γραμματέας ΕΥΕΠ είχαν άγνοια!!!]
==================

σχόλιο Γ.Ζ.

αύριο συνεχίζεται στο τριμελές εφετείο η περιβόητη Δίκη Δερμιτζάκη-Καραβασίλη...σχετικά με ένα κείμενο της Μαργαρίτας που τα έχωνε σε Σουφλιά-Δερμιτζάκη.

η απορία μου όμως είναι τούτη...

αύριο στην συνέχεια της δίκης...της Μαργαρίτας μήπως πρέπει να την ρωτήσουμε τι έχει αλλάξει επί Μπιρμπίλη σε σχέση με τον Σουφλιά???

προσωπικά δεν βλέπω και πολλές διαφορές! στον Ασωπό σε επίπεδο ελέγχων καμία απολύτως!

Μαργαρίτα, αν έγραφε ΣΗΜΕΡΑ το άρθρο σου στην "E" ο Δερμιτζάκης για εσένα τι θα άλλαζε επί της ουσίας???ΓΖ

16 comments:

antigoldgreece said...

Γιάννη, ευχαριστούμε για τη δημοσίευση! Θα σε παρακαλούσα να βάλεις και το επόμενο βίντεο, αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=TuY7OvuvhT8&feature=player_embedded
Αυτός που μιλάει είναι δημοτικός σύμβουλος και το λέει στην αρχή του βίντεο ότι η Καραβασίλη και η Μπιρμπίλη δεν είχαν ιδέα.

Stinger said...

Η κα Καραβασίλη ήταν παρούσα με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ στη δημόσια ενημέρωση στον Πολύγυρο. Πήγε δηλαδή σε δημόσια εκδήλωση, για μια μελέτη που…εν αγνοία της (και εν αγνοία και της πολιτικής της προϊσταμένης) προωθήθηκε για γνωμοδότηση. Μάλιστα η ίδια η κα Καραβασίλη είχε κάνει ευρεία διαβούλευση με φορείς και τοπικές κοινωνίες στη Χαλκιδική πριν κάμποσο καιρό. Μήπως τώρα (ξανα-)πήγε από μόνη της, χωρίς να το γνωρίζει…η κα Μπιρμπίλη;
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ. Το τι λένε κάποιοι λίγοι τοπικοί παράγοντες της πολύπαθης τοπικής αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική, δεν μπορεί να πλασάρεται σαν αξιόπιστη πληροφορία.

Και εν πάσει περιπτώσει, τόσο αυτοί, όσο και οι τοπικοί «οικολόγοι», έλαμψαν διά της απουσίας τους. Επί τρία χρόνια ωρύονταν ότι δεν γίνεται ενημέρωση και διαβούλευση για την επένδυση του Χρυσού και τώρα που έγινε (και θα συνεχισθεί), παρουσία της Πολιτείας και έγκυρων επιστημόνων, φρόντισαν να γίνουν καπνός…Η αντι-«συγκέντρωση» στη Μ. Παναγία και στην Ιερισσό με τον απερχόμενο δήμαρχο και με το θλιβερό θέαμα μικρών παιδιών που τα είχαν φέρει οι γονείς τους να κουνούν μαύρες σημαίες, δεν αντέχει σε κριτική. Εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλα δηλητήρια με τα οποία κάποιοι ποτίζουν τις ψυχές των παιδιών.

Η διαβούλευση βέβαια θα συνεχισθεί. Αυτό που εννοεί η κα Καραβασίλη και το έχει δηλώσει ρητά απευθύνοντας ανοιχτή πρό(σ)κληση (άσχετα αν κάποιοι εξυπνάκηδες καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν και το διαστρεβλώνουν βλακωδώς), είναι ότι πρέπει να βρεθούν οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δικλείδες και τα οφέλη, που θα διασφαλίσουν το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία και οικονομία. Αυτή τη συνεχή διαλεκτική διαδικασία κάποιοι την ονομάζουν ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Υ.Γ. Προς πληροφόρηση:
1. H επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική δεν αφορά μόνο το χρυσό. Το κοίτασμα είναι πολυμεταλλικό.
2. Οι κκ. Antigoldgreece έχουν κόψει πλέον τα σχόλια αναγνωστών στο blog τους, μετατρέποντάς το σε site ανακοινώσεων και μονολόγων. Προφανώς τρέμουν τον αντίλογο. Οι ίδιοι όμως, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, σχολιάζουν και στέλνουν κείμενα δεξιά-αριστερά.

Anonymous said...

Επιτέλους μία πολιτική ηγεσία που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και προτάσει το συμφέρον της τοπικής και εθνικής οικονομίας και όχι των μεγαλοεργολάβων, των γιατρών της θεσσαλονίκης και των "επιχειρηματιών" με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Το έργο του χρυσού θα γίνει. Ο κόσμος θα πιάσει δουλειά. Το περιβάλλον θα προστατευθεί από τα αυθαίρετα και την άναρχη δόμηση.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Ελλάδας από τους ψευτοοικολόγους που την κατάντησαν εδώ που κατάντησε. Βιώσιμη βιομηχανική ανάπτυξη παντού. Δυνατή εργατική τάξη! Δυνατή εθνική οικονομία! Δυνατή βιομηχανία!

Anonymous said...

Τι έγινε ρε παιδιά με τον antigold;
Μετά την επιτυχημένη εκλογική εκστρατεία του Τόλη (100 ψήφοι) και την απόλυτη αποτυχία της διαβούλευσης στον Πολύγυρο (πανηγυρική αποδοχή του επενδυτικού σχεδίου) απελπίστηκε και δε δέχεται σχόλια στο μπλογκ του;

Yannis Zabetakis said...

@stinger

το επώνυμό σας "πεταλωτής" είναι?

οεο

Yannis Zabetakis said...

@anonymous

θα σας ρωτήσω το εξής...

έστω ότι πιάνατε δουλειά στη Λάρκο και ξέρατε ότι σε 2 χρόνια θα γίνει ένα εργατικό δυστύχημα με εσάς νεκρό...

θα παίζατε αυτό το παιχνίδι?

ανεργία ή θάνατος?

κάτι τέτοιο είναι και το χρυσάφι στα μέρη σας...

antigoldgreece said...

Aνώνυμε ….μεγαλοεργολάβοι, γιατροί της Θεσ/νίκης και επιχειρηματίες με ενοικιαζόμενα δωμάτια; Και το περιβάλλον θα προστατευθεί από τα αυθαίρετα και την άναρχη δόμηση …με τα επιφανειακά μεταλλεία;;;;;

Σοβαρέψου.

antigoldgreece said...

Ρε καλώς το Stinger!!! Ναι τα κόψαμε τα σχόλια, γιατί …σε βαρεθήκαμε! Άλλωστε δυο ολόκληρα χρόνια που σου κάναμε τη χάρη να απαντάμε σε κάθε βλακεία που έγραφες, έγινε παραπάνω από σαφές ποιος έχει επιχειρήματα και ποιος όχι! Δυστυχώς στεναχωρέσαμε και το φίλο μας το Μπακόπουλο που έχασε τη διασκέδαση...

Επί του προκειμένου (τη διαβούλευση): Αύριο εκτός απροόπτου θα έχουμε επίσημη γραπτή διαβεβαίωση ότι όλη αυτή η διαδικασία γνωμοδότησης από Νομαρχιακά και Δημοτικά Συμβούλια που δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ! Για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτήν την κοροϊδία.

Άντε γεια Stinky!

Anonymous said...

@zabetakis
Μα καλά τι επιχείρημα είναι αυτό;
"ανεργία ή θάνατος"
Ούτε ανεργία ούτε θάνατος. Δουλειά θέλει ο κόσμος. Αν σκεφτόταν τον θάνατο ο κάθε εργαζόμενος τότε κανένας δε θα πήγαινε πιλότος στην πολεμική αεροπορία, εναερίτης στη ΔΕΗ, αστυνομικός, μεταλλωρύχος, ναυτικός, ταξιτζής κλπ κλπ. Όλοι θα πηγαίναμε γκαρσόνια, δημόσιοι υπάλληλοι του γκισέ και άλλα "ασφαλή" επαγγέλματα. Ο πολιτισμός όμως θα νέκρωνε.
Αν η σκέψη μας ήταν συνέχεια στο θάνατο τότε δε θα βγαίναμε από τα σπίτια μας. Θα πεθαίναμε από την αγωνία μας μήπως πεθάνουμε.
ΤΕΡΜΑ η τρομολαγνεία. ΤΕΡΜΑ η κινδυνολογία. ΤΕΡΜΑ ο αρνητισμός. ΤΕΡΜΑ τα μισοάδεια ποτήρια.
Ο κόσμος θέλει να δουλεύει, με ασφάλεια και αισιοδοξία. Με ποιότητα ζωής, με βιώσιμη ανάπτυξη.
ΤΕΛΟΣ στο ΤΕΛΟΣ του Ελληνικού Πολιτισμού. ΤΕΛΟΣ στα συμφέροντα που κρατάνε τις επενδύσεις φυλακισμένες, τον κόσμο άνεργο και τα μυαλά φοβισμένα. ΤΕΕΕΛΟΟΟΟΣ!!!!

Anonymous said...

Έχει μεγάλο γέλιο η ιστορία...Το "στρίβειν δια του αρραβώνος" το γνωρίζετε? Επειδή δεν έχουμε επιχειρήματα να αντιπαραθέσουμε δηλώνουμε ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν δικαιούται να γνωμοδοτεί ( προσοχή όχι να αποφασίζει, επειδή η θητεία της θα λήξει τα τέλη Δεκεμβρίου.

Δεν συμμετέχετε στη διαβούλευση, αλλά συνεχίζετε να σπέρνεται διχόνοια και τρόμο στους πολίτες. Συνεχίζεται να συζητάτε ότι θα μολυνθούν τα νερά της περιοχής και ότι θα διψάσουν τα χωριά κάτω από την Ιερισσό, όταν γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και αποδεικνύεται από τις μελέτες του ΙΓΜΕ, του ΑΠΘ και διακεκριμένων υδρογεωλόγων. Δυστυχώς, αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν έχετε επιχειρήματα και η διαβούλευση για την διαβούλευση και πέτα την μπάλα άουτ είναι ο στόχος σας.

Και όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους!!

Υ.Γ. Αγαπητέ κ. Ζαμπετάκη,
Μπορείτε σας παρακαλώ να σχολιάσετε την ενέργεια του antigold να μην δέχεται σχόλια στις αναρτήσεις του. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το εν λόγω blog δεν στοχεύει στον διάλογο, αλλά προσπαθεί να προβάλει μόνο τις δικές του απόψεις.

Yannis Zabetakis said...

@anonymous 12.35

τα πράγματα είναι όντως ιστορίες για Ανώνυμους Αγρίους!

επώνυμα μπορείτε να πείτε κάτι?

αν όχι, εσείς κατηγορείτε το antigold, o stinger Κατηγορεί εμένα και ...ιδού ένας νεο-ελληνικός μύλος!

προσωπικά, δεν έχω δει "ανεξάρτητες" μετρήσεις...για το νερό.

και όσο για το ρόλο του ΙΓΜΕ...(η συνέχεια θα δοθεί το 2012
στα δικαστήρια
http://www.zabetakis.net/?p=2161 )

συνεπώς, όποιος έχει στοιχεία ας μιλήσει με δεδομένα και επιστημονικές μετρήσεις όχι απλά γνώμες και φωνασκίες...

ιδού η Ρόδος!
(εν Χαλκιδική)

Stinger said...

Κ. Ζαμπετάκη, η ειδοποιός διαφορά είναι ότι απλά κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, προσπαθούν να προσεγγίσουν τα περιβαλλοντικά θέματα πιό σφαιρικά, σε άλλο πλαίσιο, πιό "πολιτικά" ίσως και σίγουρα χωρίς μανιχαιστικά διλήμματα.

Σωστά το λέτε, όποιος έχει στοιχεία, ας μιλήσει με επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις. Αυτό ακριβώς περιμένω (-ουμε) να μας δείξετε εσείς γιά τον Ασωπό και γιά τη Μεσαπία, οι κκ. antigold γιά το χρυσό κλπ.

Yannis Zabetakis said...

stinger, για τον Ασωπό έχω μιλήσει...

θυμίζω ...επειδή θέλετε να λησμονάτε...

http://www.zabetakis.net/files/images/aacd_zabetakis_final.ppt

από το τέλος Σεπτέμβρη...είναι δημόσια διαθέσιμα τα στοιχεία μας...

σε λίγες μέρες θα γίνουν εκπομπή και στον Κούλογλου...

ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του λοιπόν!

εσείς τι απαντάτε [με στοιχεία!] στον antigold για την φιλικότητα της διαδικασίας εξόρυξης χρυσού ???

Stinger said...

Κ. Ζαμπετάκη για τη μελέτη σας για βολβούς-προέλευσης Ασωπού κατά δήλωση στο super-market-έχουμε συζητήσει εκτενώς. Τα στοιχεία σας είναι χρήσιμα, αφού έστω κι έτσι, τα τρόφιμα που αναλύσατε δεν περιείχαν επικίνδυνες ουσίες σε συγκεντρώσεις πάνω από τα όρια που ορίζει η εθνική και ευρωπαική νομοθεσία. Αν διαφωνείτε, πείτε το.

Οι αναλύσεις αυτές θα ήταν υπεραρκετές για να καταλήξει κάποιος ότι, μέχρι νεωτέρας, τα τρόφιμα φαίνεται να είναι απολύτως εντάξει. Αντ’ αυτού, τα συγκρίνετε με άλλα τρόφιμα, αρχίζετε εικασίες εγκαταλείποντας την επιστημονική τεκμηρίωση και καταλήγετε ότι τα μικρά παιδιά (μπορεί και να) κινδυνεύουν (;) Θεωρώ ότι πέραν των άλλων, έτσι τρομοκρατείται ο κόσμος, που πείθεται ότι θα πεθάνει κι αυτός και τα παδιά του από καρκίνο. Αυτό είναι τελικά που του μένει από όλη την ιστορία. Διότι εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές, απλώς ενισχύουν και αναπαράγουν την τρομολαγνεία και όχι την υπεύθυνη ενημέρωση. Από πότε το έλλειμμα της επιστημονικής ενημέρωσης το καλύπτουν δημοσιογράφοι; Βλέπετε, το να πεί κάποιος ότι εντάξει, ο Ασωπός είναι ρυπασμένος (όχι τώρα, εδώ και 40 χρόνια), αλλά όχι όπως νομίζουμε και τα τρόφιμα είναι μια χαρά, δεν «πουλάει». Το να λες ότι στο πιάτο μας υπάρχουν δηλητήρια και σιγά-σιγά θα πεθάνουμε δηληριασμένοι όλοι, είναι πιο πιασάρικο...Αίμα, σπέρμα, παρανομία, καταστροφές,αυτά πουλάνε τα ΜΜΕ.

Yannis Zabetakis said...

για την τρομολαγνεία να ρωτήσετε κάπου αλλού!

για την επιστημονική τεκμηρίωση της ΜΗ τοξικότητας...δεν μπορείτε να ομιλείτε ως ΜΗ ειδικός.

συνεπώς...τι νόημα έχει να συζητάμε επ'αυτού?

antigoldgreece said...

Γιάννη και αυτά τα βίντεο έχουν αλλάξει θέση... Νέες διευθύνσεις οι:

http://www.youtube.com/watch?v=6ZjtFxOp5g0
http://www.youtube.com/watch?v=KttzotGOE_k

..σόρυ για τη φασαρία!