Friday, 19 November 2010

τι είναι το φαινόμενο "Γιάννης Μπουτάρης" ?


κατ'αρχήν είναι ένα Χημικό Φαινόμενο και μια από τις πιο αισιόδοξες παραγωγικές δυνάμεις και φωνές στην Ελλάδα.

Μια φωνή που έδωσε υπόσταση στο Ελληνικό Κρασί...
Μια φωνή που κέρδισε τους άνθιμους και τους γιαλαντζί εθνικο-σοσιαλιστές της Μακεδονίας.

Για μένα θα είναι μια φωνή που μας τσιγκλά δημιουργικά να υπερβούμε την μιζέρια και να δημιουργήσουμε...

Johnny be GoodY.Γ. και κάτι ακόμα για τον Γιάννη Μπουτάρη και το κρασί

Στη «Μεγάλη Βρεταννία», τα βορειοελλαδίτικα κρασιά είχαν την τιμητική τους. Ο A. N. Ανδρουλιδάκης δοκίμασε, απόλαυσε την επαγγελματική οργάνωση και τη συνέπεια του 6ου ετήσιου ραντεβού της εκδήλωσης ΒορΟινά και διαπίστωσε ότι οαμπελώνας παραμένει ανεξάντλητος.

Τα κυρίαρχα από τα ελάχιστα ελαττώματα που διαθέτουμε ως λαός είναι, κατά τη γνώμη μου, ο εγωισμός και η φιλοπρωτία. Αυτά μας δυσκολεύουν να αποδεχτούμε τις ορθές απόψεις των άλλων, να ακολουθήσουμε ιδέες που έτυχε να μην είναι δικές μας, να αναγνωρίσουμε τους ικανότερους και κυρίως μας εμποδίζουν να εργαστούμε για την επίτευξη κοινών στόχων. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερα από εμάς, βλέπετε. Χρόνια τ’ ακούμε στα καφενεία: «Μωρέ, κάνε με εμένα πρωθυπουργό για έναν μήνα...».

Οταν λοιπόν συναντάς έναν θεσμό που μακροημερεύει, παρ’ ότι προϋποθέτει τη συνεργασία προσώπων και επιχειρήσεων με διαφορετικές καταβολές, προέλευση και ενδεχομένως άμεσα συμφέροντα, αναρωτιέσαι αν κάτι δεν πάει καλά... με τα εθνικά μας γονίδια. Αναφέρομαι βέβαια στην Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, γνωστής και με τα αρχικά ΕΝΟΑΒΕ, που στην πρώτη της μορφή, περιλαμβάνοντας μόνο τους οινοπαραγωγούς της Νάουσας, μετράει σχεδόν 20 χρόνια ζωής. Με ψυχή στο ξεκίνημά της τον Γιάννη Μπουτάρη, απλώθηκε σταδιακά σε ολόκληρη τη Μακεδονία και στη συνέχεια δέχθηκε στους κόλπους της τους παραγωγούς της Θράκης, της Ηπείρου και ενός τμήματος της Θεσσαλίας.

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων αλλά και ξενώνων και εστιατορίων αυτού του τεράστιου γεωγραφικού χώρου, είναι ίσως το σπουδαιότερο δημιούργημα της ΕΝΟΑΒΕ, που στην πραγματικότητα καμιά άλλη αντίστοιχη οργάνωση από άλλα διαμερίσματα της χώρας δεν κατάφερε να επαναλάβει, τουλάχιστον ως προς την οργάνωση ή την ποιότητα και το εύρος της επικοινωνίας.

7 comments:

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης said...

Από τις όμορφες αποσκευές μου στα Βορειοελλαδίτικα ταξίδια μου ,που ξεκίνησαν τον Φλεβάρη του 1968 στην γραφική Σκύδρα ( Εφεδρος-εσαεί...Δόκιμος με δυσμενή μετάθεση στην ΠΑΥΠ του εκεί Στρατοπέδου....)και συνεχίσθηκαν μέχρι την τελευταία φάση της καριέρας μου ,την 10ετία του 2000!!!!Εχω παρακολουθήσει αρκετές χρονιές τις εκδηλώσεις για τους Μακεδονίτικους δρόμους του κρασιού και με ορμητήριο την Νάουσα έχω γνωρίσει από κοντά την Οικογένεια Μπουτάρη!!!!!Προσυπογράφω -με γνώση χειροπιαστή και άμεση -το κείμενο σου για τον ....συνονόματό σου Γιάννη Μπουτάρη και σε προσκαλώ να ταξιδέψουμε (συν γυναιξί και τέκνοις...)τον ερχόμενο Σεπτέμβρη την Νάουσα!!!!!

yannidakis said...

χαιρομαι για την αλλαγη στην πολη σας.
Ευχομαι ολα να πανε λιγο καλυτερα στην υπεροχη Θεσσαλονικη :[

Yannis Zabetakis said...

Αριστοτέλη,

ευχαρίστως να πάμε στη Νάουσα :)
αν και οι δικοί μου γευστικοί κάλυκες...ανήκουν στη Νεμέα!

φιλιά

Yannis Zabetakis said...

@yannidakis

πόλη μας είναι και η Θεσ/νίκη, μιας και μου αρέσει να είμαι πολίτης του Κόσμου χωρίς μισαλλόδοξες φοβίες πέρα και πάνω από... γραφικούς ρασοφόρους/νομάρχες/περιφερειάρχες.

καλημέρα

Yannis Zabetakis said...

σαν να το ήξερα ότι σήμερα θα έχει Γιάννη Μπουτάρη η "Ε"


http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=19/11/2010&id=225390

Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου

yannidakis said...

"καταχώρηση τσι μέρας" για την Παρασκευή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
Καληνωρίσματα :[

αριστερός ψάλτης said...

kontodespoti vine forever χωρις χημικα και συντιρητικα , αφου δεν εχουμε νερο ...πινουμε αμπελογαλα