Tuesday, 2 November 2010

όταν τα σύγχρονα κτίρια είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣη παράνομη πολυκατοικία-παιδικός σταθμός [ΠΣ]...στον οικισμό "Απομάχων" στη Νέα Φιλαδέλφεια
-----------------------------------------------------------------------
Το παρακάτω κείμενο είναι ένα μέρος του κειμένου που θα καταθέσω σε λίγες μέρες με την λήξη της διετούς μου θητείας ως εκπρόσωπος γονέων στο ΔΣ του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής [ΚΠΑ] του Δήμου της Ν. Φιλ/φειας.


-------------------------------------------

Ο νυν Δήμαρχος,κ. Σταύρος Κόντος και η παράταξη που ηγείται (όραμα πόλης) στον απολογισμό τους για την θητεία τους, στη σελ. 22 αναφέρουν τα εξής


ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ μεταφορά του 3ου Παιδικού Σταθμού, που επί μια δεκαετία στεγαζόταν σε κοντέινερ, σε σύγχρονο κτίριο

Στην παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε σε ποιο σύγχρονο κτίριο αναφέρονται...

Κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση της διετίας που έζησα ως
ως εκπρόσωπος γονέων στο ΔΣ του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής [ΚΠΑ] του Δήμου της Ν. Φιλ/φειας, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

1. η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψην της το θέμα της Παιδείας και ειδικά της προσχολικής που αποτελεί εκ του νόμου και δημοτική υποχρέωση. Το σύγχρονο κτίριο (σύμφωνα με το όραμα πόλης) είναι μια πολυκατοικία που δεν έχει χρήση από τον νόμο για σχολική στέγη και ως εκ τούτου δεν μπορεί ακόμα και σήμερα να πάρει πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία!
Η ακαταλληλότητα του εν λόγω κτιρίου αποδεικνύεται (ευκρινώς και πέρα από κάθε πολιτικάντικη διάθεση (αιρετού ή μη) από το πρόστιμο που έχει δεχθεί ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας από τις 19.1.2010 και ανέρχεται στο ποσό των €129.467 συν 50% προσαύξηση.
Σήμερα, ο σταθμός είναι ακατάλληλος, δεν έχουμε πυρασφάλεια, σε περίπτωση ατυχήματος είμαστε όλοι μας (οι εργαζόμενοι και τα παιδιά μας!) ακάλυπτοι νομικά

2. το θέμα του ΚΠΑ δεν είναι παίξε-γέλασε. Αλλά ως τέτοιο το θεωρούσε εδώ και 4 χρόνια η απερχόμενη Δημ. Ηγεσία. Πώς να δεχθώ ως γονιός-εκπαιδευτικός τον διορισμό στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΚΠΑ ανθρώπων που έχουν ανύπαρκτη γνώση περί των εκπαιδευτικών θεμάτων και διαδικασιών; Η προεδρία της κ. Παντελεάκη και της κ. Γραμμένου μαρτυρούν ότι λάθος επιλογές ανθρώπων μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα. Ανάμεσα στην κ. Παντελεάκη και στην κ. Γραμμένου, είχαμε πρόεδρο στο ΔΣ του ΚΠΑ τον κ. Φουλεδάκη αλλά ο κ. Φουλεδάκης, για προσωπικούς του λόγους, παραιτήθηκε μόλις ένα εξάμηνο μετά την ανάληψη της προεδρίας. Γιατί άραγε;

3. η πολυκατοικία αυτή κοστίζει σήμερα μόνο ως ενοίκιο €5.700/μήνα! και είναι και ...παράνομη! Το οξύμωρο όμως είναι ότι στο συμβόλαιο ενοικίασής της που είναι υπογεγραμμένο από την κ. Παντελεάκη αναφέρεται ρητώς ότι "το οίκημα θα παραδοθεί σε άριστη κατάσταση". Όταν έφτασε η ώρα να μεταφερθεί εκεί ο 3ος Π.Σ, το οίκημα ήταν γεμάτο μπετά και μπάζα. Ο καθαρισμός του κτιρίου κόστισε μερικές χιλιάδες ευρώ. Χρήματα δημοτών και όχι χρήματα του ιδιοκτήτη του ακινήτου όπως ορίζει το συμβόλαιο ενοικίασης.
Συνολικά, η μετεγκατάσταση του 3ου ΠΣ από το container στην πολυκατοικία στοίχισε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ...και όλα αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση ενός πραγματικά σύγχρονου παιδικού σταθμού!
Οι επιστολές μας (ακόμα και στον ...Πρόεδρο της Δημοκρατίας!) και ο πολυετής αγώνας μας (γονιών και εργαζομένων) αλλά και οι προτάσεις που καταθέσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο απλά αγνοήθηκαν.

Ως εργαζόμενοι γονείς και πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας που πληρώνουμε υπέρογκα δημοτικά τέλη, απαιτούμε έναν ασφαλή και νόμιμο παιδικό σταθμό!

Η Δημοτική Αρχή ας πράξει επιτέλους κάτι συγκεκριμένο! Διότι η μετακόμιση από το container στην πολυκατοικία έχει κοστίσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και σήμερα έχουμε ένα παράνομο σταθμό χωρίς πυρασφάλεια.

Οι «δημοσιογράφοι-εκδότες» που μας κατηγορούν ας φροντίσουν πρώτα να διασταυρώσουν την εγκυρότητα των πηγών τους (εκ των πρακτικών της Βουλής ή των εισερχομένων στην Προεδρία της Δημοκρατίας!) διότι τα κείμενά τους θυμίζουν «πληρωμένες καταχωρίσεις». Αλλά, η αναπαραγωγή ανακριβειών δεν είναι δημοσιογραφία αλλά ποταπή λιβελλογραφία…

Τα παιδιά σήμερα είναι σε διαμερίσματα, ο προαύλιος χώρος είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
Η ποιότητα όμως της προσχολικής αγωγής στον 3ο ΠΣ είναι ακόμα και σήμερα εξαιρετική χάρη στο παν-άξιο προσωπικό του παρά την παντελή ακαταλληλότητα και δυσλειτουργικότητα του οικήματος.

Γιάννης Ζαμπετάκης

Εκπρόσωπος γονέων στο ΔΣ του ΚΠΑ της Νέας Φιλαδέλφειας

1 comment:

Anonymous said...

ematha oti tin paraskeui meta ta egkainia tou "kainourioun dromou eis tin sofoulin...." tha ginoun kai ta egkainia ton kainourion container...

meta na doume ti tha ginei o "kontos manavis"...

alla mialo den prokite na valoume... tora pou pleon (na nai kala i "troikanoi") den iparchoun sinferonta gia vismatikes topothetiseis...o kontos kontarochtipiete sta pososta (apo oti akougete) me ton "ouloglou"

telika....:
einai mia...mono mia...i
oneiremeni frutopia...