Wednesday, 29 September 2010

στατιστικά ασήμαντος (statistically insignificant) και Ζωντανόςμπορούμε να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι σήμερα, όπως αυτή η πεταλούδα?

==================================

χθες η συνέντευξη τύπου πήγε εξαιρετικά! είχαμε και αποκαλύψεις από την κ. Καραβασίλη για την μελέτη Λοϊζίδου, δεν θα γίνει ποτέ κεντρική μονάδα επεξεργασίας βιομ. λυμάτων που είναι μεν σωστή απόφαση αλλά ...που δείχνει άλλη μία φορά ότι αυτό το Κράτος ...δίνει λεφτά για μελέτες μειωμένης αξίας και αμφίβολης πρακτικότητας.
Εν τέλει, το Κράτος Ρυπαίνει, το Κράτος Σκοτώνει και ...το Κράτος ξοδεύει...τα λεφτά μας...
Και όλα αυτά γίνονται σήμερα...ναι σήμερα, κι ας λέει ο Πάγκαλος ότι φάγαμε τα λεφτά...
Τα λεφτά πάνε χαμένα σε μελέτες Μπακέα, σε μελέτες Λοϊζίδου και σε μελέτες Λινού...
και το Κράτος (π.χ. Υπουργείο Υγείας, Δημόπουλος) γιατί δεν αρχίζει μετρήσεις στους ζωντανούς ανθρώπους στα Οινόφυτα παρά μόνο μελετά - μελέτη Λινού - τους νεκρούς...?

Το είπα χθες στην συν.τύπου, στο λέω κι εδώ, ιστολογιάκι μου.

Προτιμώ να είμαι στατιστικά ασήμαντος (statistically insignificant) και Ζωντανός παρά στατιστικά σημαντικός (statistically significant) και Νεκρός!

Γ.Ζ.
Σκόπελος Γέρας [το χωριό του Μίλτου Κουντουρά του Δασκάλου με την κοφτερή σκέψη και πένα και συγγραφέα του "Κλείστε τα Σχολειά" εν έτει 1923]
Λέσβος


Υ.Γ.1.

στα link μπορείτε να δείτε τις πλήρεις εισηγήσεις μας που κάναμε στις πρωτολογίες μας χθες...

Γιάννης Κτιστάκις

Λούση Κιουσοπούλου

Φωτεινή Μαλανδρίνου

Αθανάσιος Παντελόγλου

π. Ιωάννης Οικονομίδης

Γιάννης ΖαμπετάκηςΥ.Γ.2. από τις σημερινές εφημερίδες...

Ελευθεροτυπία

Νικέλιο και χρώμιο 926% περισσότερο

Στο πιάτο όλης της Ελλάδας έχει φτάσει η «τραγωδία του Ασωπού». Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια που παράγονται στην περιοχή Θηβών-Οινοφύτων περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω από εκείνα που φυτεύονται σε καθαρότερα εδάφη.

TA NEA

Χρώµιο και νικέλιο από τον Ασωπό στα σούπερ µάρκετ

«το νικέλιο και το χρώµιο σε µικρές ποσότητες είναι αναγκαία για τον ανθρώπινο οργανισµό όµως από ένα σηµείο και µετά αποδεικνύονται τοξικές. Αν συνυπολογίσουµε όλες αυτές τις ποσότητες που δέχεται ένα δεκάχρονο παιδί µέσω των τροφών, που περιέχουν σηµαντικές ποσότητες, και του νερού, υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να ξεπερνά τα 300 µικρογραµµάρια ηµερησίως που θεωρείται αποδεκτό όριο».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Θνησιμότητα λόγω καρκίνου πέριξ του Ασωπού


Καθημερινή

Παράπονα από κατοίκους των Οινοφύτων για αδιαφορία του υπουργείου Υγείας

7 comments:

BUTTERFLY said...

Ξερω κι εγω; Μπορουμε;;; Προσπαθουμε παντως...κατι ειναι κι αυτο...
Καλησπερα!

Stinger said...

Δεν σημείωσα πουθενά να αναφέρονται τιμές για χρώμιο και δή εξασθενές. Να υποθέσω ότι ήταν χαμηλές;…Καλείτε την πολιτεία (που μάλιστα δεν την εμπιστεύεσθε) να αναλάβει δράση λόγω «υψηλών» (;) τιμών Ni και Cr. Μπορείτε μήπως να μας πληροφορήσετε γιατί αυτές τις τιμές τις θεωρείτε υψηλές, ποιά είναι δηλαδή τα όρια με βάση κάποια ευρωπαική-εθνική νομoθεσία; Από όσο γνωρίζω ο Ευρωπαικός Κανονισμός θέτει όρια σε Νιτρικά, Μόλυβδο, Κάδμιο και Υδράργυρο. Δεν μας λέτε τί βρήκατε σχετικά με αυτά και ασχολείσθε με άλλα, εκτός Κανoνισμού; Αφήνω κατά μέρος το αν οι δειγμαtoληψίες σας και οι μέθοδοι ανάλυσης ήταν σύμφωνες με τους ισχύοντες Κανονισμούς και Οδηγίες…

Δεν καταλαβαίνω επίσης την αναφορά στο REACH που κάνει η κα Μαλανδρίνου (παλιότερα το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Παντελογλου). Το REACH αφορά την παραγωγή, διακίνηση και χρήση χημικών ουσιών ή μιγμάτων τους. Οσες ουσίες πρέπει να απαγορευθούν σε συγκεκριμένες χρήσεις τις αναφέρει ειδικά, καθώς και τις τυχούσες προυποθέσεις. Ρητώς εξαιρεί τα απόβλητα και τα τρόφιμα. Ο λόγος είναι προφανής: Για αυτά (και γιά το πόσιμο νερό) υπάρχει ειδικότερη νομοθεσία που εφαρμόζεται και υπερισχύει.

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά το ίδιο ερώτημα: Είστε σε θέση να πείτε στους αγρότες αν μπορούν να πωλούν τα προιόντα τους και στους πολίτες να τα καταναλώνουν;

Anonymous said...

ρε stinger...δεν έχεις βαρεθεί να γράφεις τις ίδιες ανακρίβειες ξανά και ξανά?

άμα θες εσύ παιδί μου, να τρως καρότα ασωπού! και να τα δίνεις και στα παιδιά σου!

Anonymous said...

O stinger δεν μας είπε για ποια βιομηχανία δουλεύει...

kentri.

Anonymous said...

ο κ. stinger κύριοι θέτει επιστημονικά ερωτήματα ενώ εσείς κάνετε δίκη προθέσεων. Παληό κόλπο, όσο και η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση. Κύριοι δεν συμφωνώ πάντα με τον κ. stinger και θα ήθελα να απαντήσει ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ εάν θα δώσει χωρίς δισταγμό καρώτα Θηβών στα παιδιά του. Όμως εάν σας πείθει η δειγματοληψία του κ. Ζαμπετάκη και η μη αναφορά του σε θεσπισμένα όρια, τότε ή δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε επιχειρήματα και σιωπάτε ένοχα! Νίκος

Stinger said...

Φίλε Νίκο, το θέμα δεν είναι προσωπικό του γράφοντα, ο κόσμος απλά δεν ξέρει τι να πιστέψει και τι να κάνει. Μέχρι κάποιος να με πείσει με στοιχειώδεις (επιστημονικές) αποδείξεις και έγκυρα σημεία αναφοράς ότι τα καρότα Θηβών είναι επικίνδυνα, εγώ εξακολουθώ να τα θεωρώ μια χαρά (ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το τι τρώμε από τη δεκαετία του ’70 και μετά). Το ίδιο σκεπτικό ισχύει για το εξασθενές χρώμιο, για την μακάβρια μελέτη θνησιμότητας (και όχι επιδημιολογική) της κας Λινού και κάθε άλλο παράγωγο τρομολαγνείας. Το σίγουρο είναι πως το περιβάλλον και η δημόσια υγεία δεν προασπίζονται με επικοινωνιακές φανφάρες, κυνήγι μαγισσών, αφορισμούς και ξόρκια.

Με άλλα λόγια: Για να σκύψουμε πάνω στον Ασωπό, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να πεισθούμε πως δεν μπορούμε να τρώμε και να πίνουμε τίποτε και ότι θα πεθάνουμε από καρκίνο.

Anonymous said...

κ. stinger το δέχομαι αφού το δηλώνετε! αν και το σχόλιό σας από την δεκαετία του 70 και μετά με προβληματίζει! έχετε όμως δίκιο για την τρομολαγνεία κάποιων και τις επιστημονικίζουσες απόψεις του κ. Ζαμπετάκη! Μέχρι και η κα Καραβασίλη (αρχιτέκτονας στο επάγγελμα) τον πήρε αν και αργά χαμπάρι! Νίκος