Friday, 24 September 2010

oikologio.gr and my Dear Watson
χθες, είχαμε πολλούς λελέδες τριγύρω μας…και τον Ομέρ Πριόνι!

αλλά δεν μασήσαμε!

πήραμε τα βραβεία μας και αποχωρήσαμε …

it is so bloody elementary, my Dearest Watson, NOT to mix ecology with environmental crimes!

ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του oikologio.gr, με το καλό το …μωρό! διότι το να κάνεις μωρά σήμερα…είναι ότι πιο Επαναστατικό υπάρχει!!!

και φυσικά

ένα μεγάλο Ευχαριστώ

στον Θανάση – my Dear Watson…που μας εμπνέει όλα αυτά τα χρόνια
για τον Αγώνα τον Καλό,
για Ασωπό Καθαρό!

we keep dreaming! :)

Γ.Ζ.


Y.Γ. έχουμε και μερικές καλές φωτογραφίες από χθες...εδώ...

8 comments:

Anonymous said...

Φίλε Γιάννη τι λες γι΄αυτό?

http://www.servitoros.gr/news/view.php/29974/

Yannis Zabetakis said...

καλημέρα φίλε ανώνυμε

έχω να πω αυτό...


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=1404715&ct=1

Stinger said...

Ολα είναι σχετικά δηλαδή, μας λέτε. Αλλά τότε, επιστρέψτε μου να αντιστρέψω τα λεγόμενά σας στο άρθρο και να σας πώ με τη σειρά μου, ότι όταν οι "οικολόγοι" βιάζουν την Επιστήμη, τότε ακόμα και το πιό καθαρό ποτάμι, λίμνη κλπ μπορεί να εμφανισθούν σαν βρώμικα. Με μια προκατειλημμένη δειγματοληψία, για παράδειγμα, σε συγκεκριμένη περιοχή σημειακής ρύπανσης, μπορούμε να βρούμε από βαρέα μέταλλα μέταλλα μέχρι διοξίνες και νιτρικά. Ή να προβάλλουμε τα μεν και να αγνοήσουμε τα δε.

Μην μπλέκετε την Επιστήμη με την Αλήθεια. Η επιστήμη προσπαθεί απλώς να ερμηνεύσει τον κόσμο. Επιστήμη ξέχωρα από την πολιτική και την κοινωνία (δηλ. την οικονομία) δεν υπάρχει. Το μισθό σας στο Πανεπιστήμιο κάποιοι τον πληρώνουν. Ποιοί; Αυτοί που παράγουν αξία και πληρώνουν φόρους.

Αλλωστε κι εσείς έχετε επιστρατεύσει επιστημονικές και μη γνώσεις, γιά να μας πείσετε ότι η βιομηχανία ευθύνεται γιά όλα τα περιβαλλοντικά δεινά. Αυτό δεν είναι και το νόημα της αντίστροφης μετρησης/επικεφαλίδας στο μπλογκ;

Yannis Zabetakis said...

@stinger

φυσικά όλα είναι σχετικά!
και φυσικά υπάρχει προκατειλημμένη δειγματοληψία σε ότι κι αν κάνουμε

η λάρκο πάει και ελέγχει εκεί που την βολεύει.

η καραβασίλη...απλά παρακολουθεί.

[διάβασε και την σημερινή "Ημερησία" για Λάρκο και Καραβασίλη]

θα σου πω κάτι για να το ξέρεις και να ΜΗΝ λες ανακρίβειες.

έστω ότι έχεις ένα σιλό 5 τόνων με τροφή. για να κάνεις αναλυτικά μια αξιόπιστη δειγματοληψία πρέπει να πάρεις δείγματα από διαφορετικά ύψη και διαφορετικά σημεία (στην περιφέρεια του σιλό, στο κέντρο) κλπ κλπ.

αλλά στην Ασφάλεια των τροφίμων...δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά δείγματα για να δείξεις ότι το τρόφιμο αυτό είναι ΜΣ [μη συμμορφούμενο] με την νομοθεσία.

σου θυμίζω απλά ότι μόνο με ένα μουχλιασμένο γιαούρτι / μπουκάλι με βαρ. μέταλλα μπορώ να κάνω μήνυση στον παραγωγό/έμπορο.

άρα, όλα όσα λες για τον μισθό μου...μάλλον κακόβουλα είναι...διότι απλά για την Δημόσια Υγεία μάχομαι...

Υ.Γ. Kαλό δεν είναι το countdown ? :)

Stinger said...

Κ. Ζαμπετάκη, ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε τη σχετικότητα (αν και η στατιστική προσπαθεί να την περιορίσει...).

Θα σας παρακαλούσα πάντως να μην παραπληροφορείτε τον κόσμο. Στην περίπτωση του Ασωπού μιλάμε καταρχάς γιά ρύπανση υδάτων. Μπορείτε μήπως να μας πείτε πόσες και τί είδους δειγματοληψίες απαιτούνται γιά να αποφανθεί κάποιος γιά ρύπανση ενός ποταμού ή υπόγειου υδροφορέα;

Αν πάλι υπονοείτε ότι το νερό είναι τρόφιμο, τότε γιά τη δειγματοληψία θα σας παραπέμψω στην ΚΥΑ γιά το πόσιμο νερό. Και βέβαια μιλάμε γιά νερό δημόσιας χρήσης, οπότε τα περί ευθύνης παραγωγού που μας λέτε γιά τα γιαούρτια δεν εφαρμόζονται. Ομοίως μην μπλέκετε Ασφάλεια Τροφίμων, Μη Συμμόρφωση (έννοια γιά συστήματα), νομοθεσία και δικαστήρια.

Ευπρόσδεκτη η έρευνα που κάνατε γιά τους βολβούς, αλλά ελπίζω να είναι σε συμφωνία με τον Κανονισμό της Ευρωπαικής Επιτροπής και οι αναλύσεις να έγιναν από διαπιστευμένα εργαστήρια. Αλλιώς έχουμε countdown εκτόξευσης πυραύλου (επικοινωνιακού εννοώ, κοινώς πυροτεχνήματος).

Yannis Zabetakis said...

@stinger

watch this space...

Anonymous said...

Διάβασα την απάντησή σου στα Νέα και πραγματικά μου λύθηκαν πολλές απορίες. Σ΄ευχαριστώ για την ενημέρωση. Μας κρατάς ξύπνιους και άγρυπνους!

Yannis Zabetakis said...

τελευταίο ανώνυμε.


να σαι καλά! επαγρυπνούμε παρέα!