Thursday, 2 September 2010

Γιατί πρέπει να επικαιροποιώ αυτό το "ρημάδι" που ακούει στο όνομα HACCP?































πριν από 4 χρόνια που γράφαμε ένα βιβλίο για το HACCP με τον Νίκο μπαίναμε σε ένα συγγραφικό χώρο που ζει με την πρόκληση να ταιριάξει την Επιστήμη με το Επιχειρείν!

σήμερα, ακόμα μειδιώ όταν πολλοί [για να μην πω σχεδόν όλοι] οι συνάδελφοί μου στο Πανεπιστήμιο πιστεύουν ότι το HACCP δεν είναι επιστήμη...

Και, σήμερα, άλλωστε τι είναι Επιστήμη; Μήπως είναι μια τέχνη με Νόμους και Πειράματα [δηλαδή Επαναληπτικότητα και Αξιοπιστία] που μας χαρίζει ποιότητα ζωής ;

Μακριά από salmonella και κλωνοποιήσεις...

Δείτε κι ένα σχετικό μου άρθρο για HACCP και χημικές αναλύσεις. στα Τρόφιμα και Ποτά...

Διότι τα τρόφιμα είναι ποιοτικά αν είναι ασφαλή και ασφάλεια χωρίς την Επιστήμη της Χημείας δεν νοείται... :))

Υ.Γ. καλή μας Ακαδημαϊκή Χρονιά!

2 comments:

Αριστοτέλης Ζαμπετάκης said...

Χωρις ....επικαιροποίηση η πληροφόρηση ειναι παρελθόν!!!Και το παρελθον χωρις σωστό και πλήρες... παρόν ειναι απλα γραφικό!!!!!Ιστορικά χρήσιμο αλλά επιστημονικά ...άσφαιρο....Καλη Δύναμη !!!!!

Yannis Zabetakis said...

γι'αυτό και στα blogs φίλε και πατέρα Αριστοτέλη....πρέπει να βάζουμε και Links και βιβλιογραφία!

διότι ένας Άνθρωπος ή ένα blog χωρίς μνήμη είναι απλά ...έρμαιο ξύλο...ακυβέρνητο κούτσουρο...

έτσι απλά...σήμερα 3.9.2010 επέτειος του Κινήματος που λεγόταν ΠΑΣΟΚ.

διότι σήμερα λέγεται ΜΠΑΤΣΟΚ-ΔΝΤ...