Thursday, 9 September 2010

ανοικτή επιστολή προς Μιχάλη Χρυσοχοϊδηκαλημέρα Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,

Αγαπητέ Υπουργέ της Αναπτύξεως και επί των τιμών,

ίσως να με θυμάσαι από τα παλιά (άνοιξη του 2008) όταν προσπαθήσαμε [ανεπιτυχώς! φευ!] να φτιάξουμε ένα δίκτυο καταναλωτών.
μετά κατάλαβα ότι το ΠΑΣΟΚ μάλλον μας δούλευε...και οι δρόμοι μας χώρισαν.

Το είχα γράψει και δημόσια, Μιχάλη μου.

Στο ΒΗΜΑ...

"Χρειάζεται μια άλλη αντιμετώπιση, πιο κινηματική. Μια αντιμετώπιση ενημέρωσης και εγρήγορσης του καταναλωτικού κοινού μέσα από ένα, για παράδειγμα, δίκτυο καταναλωτών. Ενα τέτοιο δίκτυο, μάλιστα, εξαγγέλθηκε από τον κ. Γ. Παπανδρέου πέρυσι τον Μάρτιο, στο 8ο Συνέδριο του ΠαΣοΚ, αλλά ακόμα και σήμερα η περαιτέρω τύχη του αγνοείται. Μαθαίνω ότι το εν λόγω δίκτυο έχει κολλήσει στα «γρανάζια της κομματικής γραφειοκρατίας». Ενώ σε κοινοβουλευτικό και αντιπολιτευτικό επίπεδο γίνονται μεμονωμένες προσπάθειες, τίποτα δεν γίνεται κεντρικά. Παράλληλα, τα μηνύματα από τον κόσμο δείχνουν ότι οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα ενός τέτοιου δικτύου. Αλλά αυτή η κοινωνική ανάγκη δυστυχώς δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη και πρακτική ιδεολογία από τα κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ. Αυτές οι σκέψεις ίσως είναι μια χρήσιμη τροφή για σκέψη σήμερα, λίγες ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή (15 Μαρτίου)"

Δεν σου το κρύβω ότι λόγω ενός Δασκάλου που τα ΜΑΤ προφυλάκισαν άδικα βρέθηκα σε πορείες και φώναξα συνθήματα εναντίον σου.

Σήμερα, γιατί σου γράφω?
Απλά για να σου θυμίσω αυτό το κείμενό μου που αναφέρεται σε κάποιες δηλώσεις σου.

"Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων: ο ΕΦΕΤ (ως Αρχή Ελέγχου των Τροφίμων και συνεπώς Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του... Ανταγωνισμού) πρέπει να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο, δηλαδή σε έναν χώρο με ελεγκτική κουλτούρα: υπουργείο Ανταγωνιστικότητας (όπως είχαν δεσμευτεί προεκλογικά οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Σαχινίδης) και να αποκτήσει ξανά το νομικό οπλοστάσιο για έλεγχο σε όλο το φάσμα των τροφίμων. Εκτός κι αν η μετεκλογική λήθη παρασύρει και αυτήν τη θέση του ΠΑΣΟΚ όπως έχει ήδη παρασύρει τη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη από τις 21.7.2008 (!) «οι τιμές των τροφίμων πρέπει να μειωθούν κατά 10%».

Και επειδή ανήκεις και σε μια κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα [φλωρο-ροκατζήδες θα τους έλεγα τους εν λόγω μουσικούς]...πάρε και μια πενιά, Μιχάλη μου.
Πάντα συναγωνιστικά

Γιάννης Ζαμπετάκης

7 comments:

Anonymous said...

Με το καλημέρα ....
τον πήρες με τις πέτρες ? ... :-)

Πάντως καλά του τα σούρεις ...
μαζί σου.
Να δούμε αν αυτά που έλεγε τα πιστεύει.

ashogr ...
Gr.

Yannis Zabetakis said...

για να δούμε!

διότι έχω μερικά καλά καρότα!

http://www.zabetakis.net/?p=2840

ξέρεις...

το καρότο και το μαστίγιο!

οεο

καλημέρες φίλε

Green Z said...

Χθες ψωνισα μαναβικα απο τα Στυρα...Πηρα και ....καροτα!!!!Σημερα τα μαγειρευω και αναρωτιεμαι -ως απλος καταναλωτης-ποσα βαρεα μεταλλα θα περιλαμβανει το σημερινο μου γευμα!!!Και ως εραστης της ...imagination στη μαγειρικη - που οπως και η Χημεια δεν ειναι Τσελεμεντες.....- αναρωτιεμαι αν θα μπορουσε να βρεθη η ....υγιεινη μεθοδος...ετοιμασιας φαγητων με....τιποτα απο βαρεα μεταλλα!!!

Τσουχτρα said...

Αγαπητέ Ιωάννη αγάντα ! Αν κι εκείνο το "Κοίτα Μιχάλη μου το χάλι μου" θα ήτο πιο ταιριαστό με την καινούργια μπουχάρα στην οποία πατάει (ή πετάει) ο Μιχαλάκης !

Σε καλημερίζω (που είναι τζάμπα) γιατί για το κάτι παραπάνω...δεν βγαίνω φίλε μου !

Yannis Zabetakis said...

@green z

ο τρόπος είναι απλός!

μόνο μέσα από επιστημονική οργάνωση και ...πολύ δουλειά!

όπως κάνει το ΙΤΑΠ και θα ...μπορούσε να κάνει και το ΙΕΠΕΤ...

Όλα τα άλλα είναι απλά ...τσελεμεντές...

οεο

Yannis Zabetakis said...

@tsouxtra

να κοιτάξει ο μιχάλης...αλλά το χάλι μου ή το χάλι της κυβερνήσεως που μετέχει...

τελικά οι μετέχοντες σε αυτό το Υπουργικό συμβούλιο είναι συμμετέχοντες στο έγκλημα!

μετά το έγκλημα...θα υπάρξει, όμως, Τιμωρία?

λέμε τώρα...

Yannis Zabetakis said...

ιδού κι ένα εύστοχο σχόλιο για τον Μιχάλη...

http://www.topontiki.gr/Articles/view/9413#comments