Friday, 28 May 2010

Ουρανέ...όχι δεν θα πω το Ναι...

η φωτογραφία είναι από το www.greekpol.gr
================================

O
Γουίλιαμ Φόστερ είναι ένας διαζευγμένος και πρόσφατα απολυμένος μηχανικός που πάει να δει την κόρη του που έχει γενέθλια. Ένα συνηθισμένο μποτιλιάρισμα φτάνει για να τον κάνει να παρατήσει το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου και να σηκωθεί να φύγει. Κι ένας υπάλληλος που δεν έχει να του κάνει ψιλά φτάνει για να τον κάνει να σπάσει το μαγαζί με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ. Ο Γουίλιαμ Φόστερ φτάνει μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο βρασμού. Σε μια μέρα η ζωή του Μάικλ Ντάγκλας στη «Ξεχωριστή μέρα» (Falling Down, 1993) θα αλλάξει για πάντα. Ξαφνικά και αναπότρεπτα –και με ασήμαντη αφορμή– θα εξεγερθεί γιατί δεν πάει άλλο. Αυτή η ξαφνική παρόρμηση, η ανάγκη να εξεγερθείς σε οποιαδήποτε εξουσία, καταπίεση, καθιερωμένη κοινωνική δομή, τάξη, να μην υπακούσεις σε συνήθειες και πατρόν συμπεριφορών, η ασυγκράτητη επιθυμία να απελευθερωθείς από όσους σε κρατάνε πίσω συμβολίζεται από τον πλανήτη Ουρανό, που στις 28 Μαΐου εισβάλλει στον Κριό. Μετά από την απάθεια και το μούδιασμα που προκάλεσε στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων, σαν νοβοκαΐνη που καθυστερούσε τον πόνο και την ίαση, τώρα ο Ουρανός στον Κριό δημιουργεί σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο διαδοχικές αναπάντεχες εκρήξεις στη μέση του πουθενά. Το φυλακισμένο τζίνι –ο θυμός– ξεπετάγεται σαν ηφαίστειο.

Από την άλλη, η τέχνη του
mangiˡare [transitive/intransitive verb eat] είναι πάνω και πέρα από Ζώδια και Σύνορα.
Στις 23.4.2004 [Παρασκευή], είχαμε κλείσει με την γυναίκα μου και την κουμπάρα μας να πάμε να φάμε εκεί...
Αλλά 22 ώρες πριν πάμε να φάμε ...έσπασαν τα νερά της Debbie
και αντί La Pasteria ...πήγαμε ...στο Έλενα! ο Ναθάνιελ κατέφτανε :)

όλα αυτά τα πλανητικά, τα στομαχικά και τα καθόλου ταπεινά που συμβολίζονται με τα τρόφιμα, το φαγητό, το κρασί, το λάδι, το τυρί αλλά και τις επαγγελματικές προοπτικές που μπορεί να δώσει σήμερα το Ελληνικό Τρόφιμο [σε μια εποχή Ανεργίας και κρίσης Αξιών!] θα τα συζητήσουμε με τον Κωνσταντίνο Λαβίθη και τον φίλο και συνάδελφο Νίκο Γδοντέλη στο Ανεμολόγιο την Τρίτη [προς Τετάρτη] 1.6.2010 ...ξέρετε λίγο μετά τα μεσάνυχτα...εκεί στην μπάντα των εφεμ...στους 100,3.

Σκάι Τρίτη λοιπόν.

Αυτό που δεν θα κουραστώ να λέω συνέχεια στα παιδιά μου στο Πανεπιστήμιο [και θα είναι και το κεντρικό θέμα στο Ανεμολόγιο της Τρίτης] είναι τούτο: ο Έλληνας Παραγωγός Ποιοτικού Τροφίμου έχει μια Τεράστια Δύναμη στα χέρια του!

Με ολοκληρωμένη Τυποποίηση (από υποδομή μέχρι HACCP και ISO22000) και επαγγελματικό labelling, αυτή η Δύναμη μπορεί να φέρει Κεφάλαια, Θέσεις Εργασίας και ...Μερίδια Αγοράς...από όλα και σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης.

π.χ. ένας φοιτητής μου πριν από λίγα χρόνια στο Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του ΕΚΠΑ...σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στην ...greekpol...

εσείς ? μπορείτε? θέλετε?και ένα τραγούδι που θα ακουστεί την Τρίτη το βράδυ από τον αέρα του Ανεμολογίου...


1 comment:

Anonymous said...

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Ο Ουρανός δείχνει ότι θα κάνεις ξαφνική στροφή σε ό,τι αφορά Εργασία/Καθημερινότητα/Σώμα, αλλάζοντας διατροφικές ή κόβοντας άλλες βλαβερές συνήθειες, εξελίσσοντας την εργασιακή σου πραγματικότητα ή μαθαίνοντας καινούργια πράγματα, ώστε να παραμείνεις στο παιχνίδι της καριέρας – ή ξεκινώντας κάτι δικό σου;