Thursday, 6 May 2010

τι έχει μείνει απ΄τη φωτιά, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ;

Αγαπητέ Μιχάλη,

από το 2008 που έχουμε γνωριστεί και με κάλεσες να φτιάξουμε το κίνημα καταναλωτών που οραματιζόταν ο νυν Πρωθυπουργός ίσως να κατάλαβες ότι είμαι αυτό που είμαι και σιχαίνομαι να μασάω τα λόγια μου.
Μετά από λίγους μήνες, δεν αρνήθηκα να σταθώ δίπλα σε σένα και στον Φίλιππα Σαχινίδη στα γραφεία του Κινήματος όταν έπρεπε να πούμε μερικές αλήθειες για το σκάνδαλο του ηλιελαίου!

Αγαπητέ Μιχάλη,
όταν όμως αποδείχθηκε ότι όσα μας λέγανε περί κινήματος καταναλωτών ήταν απλά ανακρίβειες, τότε έγραψα αυτό το κείμενο και απομακρύνθηκα...

Και τότε δεν μάσησα τα λόγια μου!
όπως δεν φοβήθηκα να πω λόγια αλήθεια για τον Μάριο Ζ. από την πρώτη στιγμή που σε πήρα τηλέφωνο και όντως έδειξες έμπρακτο και ειλικρινές ενδιαφέρον!

Αυτό που εκτιμώ (ναι! ακόμα και σήμερα!) είναι ότι δεν κρύβεσαι και αυτό στην Πολιτική είναι ίσως το υπέρτατο προσόν ενός Πολιτικού!

Αλλά σήμερα Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πρέπει να πούμε μερικές πικρές αλήθειες:

1. όταν ο Βγενόπουλος αγοράζει την Ολυμπιακή εκτός διαδικασιών διαγωνισμού ...η ΝΔ δεν αντιδρά...το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν αντέδρασε?

2. όταν ο Βγενόπουλος έχει ηγετική θέση στην αγορά σε τόσους μα τόσους τομείς της οικονομίας (διάβαζε Καρτέλ, Μιχάλη μου!!!), ξέρεις πιο καλά από μένα ...ότι η συντεταγμένη πολιτεία απλά παρακολουθεί...Και εδώ θα μου πεις (και θα έχεις και δίκιο!) ότι αν ήσουν σήμερα στο Υπ. Ανάπτυξης (όπως θα έπρεπε να ήσουν) τότε ξέρουμε οι 2 μας καλά Μιχάλη τι θα έπρεπε να γίνει!

3. όταν τα ΜΜΕ "παίζουν" Βγενόπουλο (π.χ. βλ. συνέντευξη του εν λόγω επιχειρηματία στον Σκάι την προπερασμένη Δευτέρα), όταν ο Βγενόπουλος σάς κάνει σκληρή κριτική σε όλους εσάς τους Δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του Λαού αλλά εσείς δεν αντιδράτε...
τότε ο λαός αναρωτιέται: "μήπως είναι αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός?"

4. Χθες, από την ΕΛΑΣ, επιχειρησιακά έγιναν τεράστια λάθη! ΜΑΤ και δυνάμεις ασφαλείας θα έπρεπε να ήταν ακροβολισμένα σε όλο το κέντρο ειδικά στα 5-10 τετράγωνα κοντά στο Σύνταγμα!

5. Χθες, η Marfin έπρεπε να ήταν κλειστή! όπως και ο Ιανός! Από σεβασμό στην ασφάλεια των εργαζομένων...Κάτι τέτοιο δεν έγινε...και ας βλέπουμε εδώ και μήνες τις σπασμένες βιτρίνες στον Ιανό στην Σταδίου...

6. Μιχάλη, όπως καταλαβαίνεις λοιπόν επιχειρησιακά έγιναν λάθη... Λάθη τεράστια! που οδήγησαν στο Θάνατο 3 πολίτες και ένα έμβρυο...ο Θάνατος από Ασφυξία ...Ίσως δεν υπάρχει χειρότερος θάνατος...Στον μπαμπά που έχασε σύζυγο και μωρό, τι θα πούμε???

7. Μιχάλη, όταν γίνονται επιχειρησιακά λάθη τέτοιας ολκής, τότε ο ορισμός της Πολιτικής Ευθύνης (πρέπει να) είναι μονοσήμαντος: παραίτηση!

Αλλιώς, θα μου θυμίσεις τις θλιβερές ημέρες Καραμανλή όπου αναλάμβανε το πολιτικό κόστος και μετά πήγαινε για ...σουβλάκια.


Φιλικά

Γιάννης Ζαμπετάκης
Επικ Καθ Χημείας Τροφίμων και Lead Auditor
ΕΚΠΑ

Υ.Γ.

Τι έχει μείνει από τη φωτιά; [ΤΑ ΝΕΑ, 29.7.2008]

3 comments:

Yannis Zabetakis said...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1163959

Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.

Anonymous said...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C


Βασιλικό νερό
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Βασιλικό ύδωρ (στα Λατινικά aqua regia ή aqua regis) είναι η ονομασία ενός ειδικού μίγματος υδροχλωρικού (HCl) και νιτρικού οξέος (HNO3). Η αναλογία HCl και ΗΝΟ3 στο βασιλικό ύδωρ είναι 3 μέρη HCl (συγκέντρωσης περίπου 12 Μ) και 1 μέρος HNO3 (συγκέντρωσης περίπου 16Μ).
Πρόσφατα παρασκευασμένο βασιλικό ύδωρ για καθάρισμα γυάλινων σκευών

Το βασιλικό ύδωρ είναι διάλυμα πολύ διαβρωτικό, ατμίζον με κιτρινωπό ή κοκκινωπό χρώμα. Ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της ιδιότητας του να διαλύει ακόμα και τα ευγενή μέταλλα, όπως ο χρυσός (Au) και ο λευκόχρυσος (Pt) και εν μέρει το ρόδιο (Rh). Εντούτοις ορισμένα μέταλλα όπως το ταντάλιο (Ta), το ιρίδιο (Ir)[1], το όσμιο (Os), το τιτάνιο (Ti) και μερικά ακόμα δε προσβάλλονται. Επίσης δεν προσβάλλεται, χωρίς να είναι μέταλλο, και το teflon.

Το "βασιλικό ύδωρ κατά Lefort" (Lefort aqua regia) είναι μίγμα πυκνού νιτρικού και υδροχλωρικού οξέος με αντίστροφη αναλογία, 3:1. Έχει και αυτό οξειδωτική δράση που γίνεται εντονότερη με προσθήκη σταγόνων βρωμίου ή μικρής ποσότητας χλωρικού καλίου (KClO3). Χρησιμοποιείται κυρίως για την ποσοτική οξείδωση των θειούχων ιόντων (S2-) προς θειικά (SO42-).


Εφαρμογές του βασιλικού ύδατος

Παραγωγή χρυσού. Το βασιλικό ύδωρ χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για την παρασκευή διαλύματος χλωριοχρυσικού οξέος (HAuCl4) το οποίο χρησιμοποιείται για την ηλεκτρολυτική παραγωγή του χρυσού με τη μέθοδο Wohlwill από την οποία λαμβάνεται χρυσός εξαιρετικά καθαρός (99.999%).
Αναλυτική χημεία. Χρησιμοποιείται πολύ στην αναλυτική χημεία αφού είναι ο κατ' εξοχήν διαλύτης για όλα σχεδόν άλατα του θείου, του σεληνίου, του τελλουρίου και του αρσενικού. Επίσης διαλύει και τα περισσότερα από τα θειικά ορυκτά εκτός του βαρύτη (BasO4).
Καθάρισμα γυάλινων σκευών. Το βασιλικό ύδωρ αντικαθιστά πολλές φορές το χρωμικό οξύ στο καθάρισμα γυάλινων σκευών από κατάλοιπα οργανικών ενώσεων που προκαλούν προβλήματα στους προσδιορισμούς και διαβρώνουν το γυαλί. Ιδιαίτερα χρησιμοποιείται στο καθάρισμα των μικρών λεπτών γυάλινων σωλήνων που χρησιμοποιούνται στη φασματοσκοπία NMR, γιατί παρεμποδίζουν τα ίχνη χρωμίου που παραμένουν μετά το καθάρισμα με χρωμικό οξύ. Επίσης, το χρωμικό οξύ είναι πολύ τοξικό και μπορεί να εκραγεί αν χρησιμοποιηθεί απρόσεκτα.
[Επεξεργασία] Προφυλάξεις

Επειδή τα συστατικά αντιδρούν μεταξύ τους, το βασιλικό ύδωρ χάνει με το πέρασμα του χρόνου τη δραστικότητά του, γι' αυτό πρέπει να παρασκευάζεται λίγο πριν τη χρήση του.
Το βασιλικό ύδωρ μετά τη χρήση του και πριν αποχυθεί στην αποχέτευση, πρέπει να εξουδετερώνεται με κατάλληλες χημικές ουσίες όπως είναι το όξινο ανθρακικό νάτριο (NaHCO3). Αν στο διάλυμα υπάρχει μεγάλη ποσότητα διαλυμένων μετάλλων, είναι προτιμότερο αυτά να απορροφηθούν προσεκτικά από κάποιο στερεό υλικό όπως είναι ο βερμικουλίτης[2] πριν γίνει απόρριψη του διαλύματος.
Επίσης, απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί του βασιλικού ύδατος γιατί υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων.

Green Z said...

Κε Βγενοπουλε και λοιποι Ιδιοκτητες του κεντρου της Αθηνας!!!Στα Γηπεδα απασχολουνται ηδη αρκετοι Σεκιουριταδες.....Γιατι δεν κανετε το ιδιο με κινητοποιηση του δικου σας Προσωπικου Ασφαλειας τις ωρες των διαδηλωσεων?????Ο Διευθυντης του ΙΑΝΟΥ ηταν μπροστα στο Βιβλιοπωλειο του και αντιμετωπισε τους πυρπολητες -τρομοκρατες....Εσεις Κε Βγενοπουλε ,που ησαστε εκεινες τις δυσκολες ωρες?????Δεν ανησυχουσατε για την ζωη των Συνεργατων σας (?????), που διαταξατε να εργασθουν ολο το 8ωρο τους?????Ουτε 3 ωρες αδειας δεν μπορουσατε να τους εγκρινετε,για να μη ρισκαρουν τη ζωη τους??????Κε Βγενοπουλε ειναι ευκολο να κριτικαρετε το Πολιτικο Συστημα....Μηπως πρεπει να κανετε πρωτα την αυτοκριτικη σας ????Οσο για το Πολιτικο μας Συστημα καλειται να επιλεξη - Αυτο-καθαρση ειτε Αυτο-καταργηση και Αποσυνθεση....Δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια....Το καζανι βραζει....