Monday, 26 April 2010

μαλακά ...πιο μαλακά...και πολύ μπλα μπλα


Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, σωστό είναι να σφίξουμε πια το ζωνάρι και να προσπαθήσουμε να ορθοποδήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να «πονέσουμε», αλλά με αισιοδοξία!

[έγραφε χθες στο ΒΗΜΑ ο Ρ.Σ. και εν μέρει έχει δίκιο]

Το καλύτερο όμως κείμενο που διάβασα το weekend ήταν τούτο, του Γιάννη Παρασκευόπουλου και το οποίο δένει τέλεια με τις εξής αναρτήσεις

1. από Κοντοδεσπότι και
2. από Γαία

που σχετίζονται με την επίσκεψη κλιμακίου του ΥΠΕΚΑ, της ΕΥΕΠ και του ΙΓΜΕ την Παρασκευή 23.4.2010 στη Μεσσαπία...

Από ότι μαθαίνω ο συνεργάτης του ΙΓΜΕ δεν έτυχε αποδοχής στη Μεσσαπία και έφυγε μόνος του με το αυτοκίνητό του ...

γιατί άραγε?

Αλλά το ζητούμενο δεν είναι τι κάνει το ΙΓΜΕ αλλά τι κάνει η πολιτεία?

Η πολιτεία που βαφτίζει το νομοσχέδιο για τα ημιυπαίθρια μπαλκονάκια «νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων»
και μετά κατάλαβε ότι δεν μπορεί να κάνει νόμο με τίτλο "νομιμοποίηση" και έτσι ... σκέφτηκαν τα τζιμάνια του ΥΠΕΚΑ το νομοσχέδιο να τιτλοφορηθεί «τακτοποίηση» και όχι «νομιμοποίηση» της αδικοπραξίας.

Και εκεί που είχε μπλέξει το πράγμα έρχεται ο από μηχανής Θεός, η Αννούλα μας, και προτείνει τον εξής καλλιεπέστερο τίτλο για το επίμαχο νομοσχέδιο: «αποκατάσταση περιβαλλοντολογικής βλάβης».

Και αναρωτιέμαι, ταπεινό μου ιστολογιάκι, αν το ΥΠΕΚΑ δεν μπορεί να λύσει το θέμα των ημιυπαιθρίων μπαλκονακίων, πώς θα λύσει το θέμα του νερού σε Ασωπό και Μεσσαπία?

Επιμύθιο (όχι δικό μου αλλά του Γ.Π. από την "Ε")

Ρίχνω το αυτοκίνητό μου σε έναν μαντρότοιχο. Παθαίνει βλάβη, το πάω στο συνεργείο και το φτιάχνω. Μετά το ξαναρίχνω στον μαντρότοιχο, προκειμένου να αποκατασταθεί η αρχική βλάβη... Θα μου πείτε, η γραμματική μάς μάρανε; Κάθε εγγράμματος σημαίνει ότι σίγουρα είναι και επαρκής πολιτικός; Οχι. Αλλά μήπως αυτό σημαίνει ότι κάθε αγράμματος μπορεί να είναι;

Υ.Γ. [δικό μου] σήμερα ιστολογιάκι μου, αυτό που μας λείπει είναι η κοινή λογική!
δεν μπορείς επί 7 μήνες να μιλάς για spread και ελλείμματα και να ΜΗΝ έχει κάνεις τίποτα για να μειώσεις τα έξοδα (π.χ. αμυντικές δαπάνες) και να αυξήσεις τα έσοδα (π.χ. πάταξη της μαύρης οικονομίας)...

και σήμερα στην Μεσσαπία το πρόβλημα δεν είναι οι τοπικοί άρχοντες και οι μπροσταροσυνασπισμικοί πολιτικάντηδες ...
αλλά το μέγα πρόβλημα είναι ότι πάμε ως Πολιτεία να λύσουμε ένα πολύπλοκο πρόβλημα (νερό και απόβλητα) με φορείς, ανθρώπους και εργαλεία ...φθαρμένα και χωρίς καμιά αξιοπιστία...πώς θα φέρει λύση ένας φορέας που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με ρυπαντές?


το έπιασες το υπονοούμενο, ιστολογιάκι μου?
I want to break free
I want to break free
I want to break free from your lies
Youre so self satisfied I don't need you
Ive got to break free
God knows God knows I want to break free

Ive fallen in love
Ive fallen in love for the first time
And this time I know it's for real
Ive fallen in love yeah
God knows God knows Ive fallen in love

Its strange but it's true
I can't get over the way you love me like you do
But I have to be sure
When I walk out that door
Oh how I want to be free baby
Oh how I want to be free
Oh how I want to break free

But life still goes on
I can't get used to living without living without
Living without you by my side
I don't want to live alone hey
God knows got to make it on my own
So baby can't you see
Ive got to break free

Ive got to break free
I want to break free yeah

I want I want I want I want to break free....
1 comment:

Yannis Zabetakis said...

και όπως σου είπα ιστολογιάκι μου...

άρχισαν τα όργανα μεταξύ Γαίας και..."Μπροστάρηδων"...


--------------------------

Αμέτρητο και απύθμενο θράσος

Ματαιόδοξοι και άκαιροι μπροστάρηδες. Τρέμετε, γιατί ο Νίκος Χασάνδρας από τα Ψαχνά, οδηγεί τον αγώνα σε αίσιο πέρας όπως μας διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του. Τα έχει κανονίσει όλα, αφού σε πρόσφατη επικοινωνία του με την κα Καραβασίλη τα ρύθμισε όλα. Κύριοι, το πρόβλημα της ρύπανσης των νερών της Κεντρικής Εύβοιας το έλυσε ο κος Χασάνδρας. Κύριοι της Νομαρχίας, των Δήμων της περιοχής, των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, αγρότες της περιοχής, πολίτες της Κεντρικής Εύβοιας, μην ανησυχείτε πλέον. Το πρόβλημα το έλυσε ο κος Χασάνδρας, μετά από αγώνες του όπως μας διαβεβαιώνει!!!

Τι θέλετε τώρα εσείς – και μάλιστα κατόπιν εορτής (!) – να ξεκινάτε αγώνες εκ των υστέρων (!) και εκ του προχείρου (!) και με αυτοαναγορευμένες επιτροπές (!!!), όπως μας διαβεβαιώνει ο κος Χασάνδρας.;

Είναι προφανής ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας τέτοιων απερίσκεπτων ενεργειών… (!!!) όπως μας διαβεβαιώνει ο κος Χασάνδρας.Και για να σοβαρευτούμε.

Εδώ λέει πραγματικά αυτό που σκέφτεται ο κος Χασάνδρας. Ότι κάθε άλλη κίνηση, κάθε άλλος σύλλογος περιβάλλοντος της περιοχής, κάθε άλλος πολίτης που θα μιλήσει για το θέμα της ρύπανσης της Μεσσαπίας και της Κεντρικής Εύβοιας, ο κος Χασάνδρας τον βλέπει ως ‘ανταγωνιστή’. Ανταγωνιστή όμως ως προς τι ; Τι είναι αυτό που θέλει ο κος Χασάνδρας και βλέπει ανταγωνιστές ; Ένας αγώνας για καθαρό νερό έχει ανταγωνιστές ; Γιατί άραγε ; Έχει αναλάβει εργολαβικά ο κος Χασάνδρας το θέμα της ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας ; Και ποιος τον όρισε να εκπροσωπεί όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής και να μιλάει εκ μέρους τους ; Αυτά όλα βέβαια μόνο ο κος Χασάνδρας τα ξέρει. Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα και τις διαστάσεις του.

Ο αγώνας κατά της ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας είναι μακρύς και δύσκολος. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, δυστυχώς. Μακάρι να είχαμε τελειώσει όπως ο ίδιος μας διαβεβαιώνει. Το περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει διαπραχθεί στην περιοχή μας διαχρονικά εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια, έχει υπεύθυνους και συνυπεύθυνους σε κάθε επίπεδο της τοπικής και κεντρικής εξουσίας αλλά και κοινωνίας. Και δεν ξεμπερδεύουμε τόσο εύκολα, όπως αντίθετα μας ενημερώνει ο κος Χασάνδρας.

Ως δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος και ως Επιτροπή Αγώνα κατά της ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας θα συνεχίσουμε, επίμονα και σταθερά τον αγώνα που ξεκινήσαμε. Κανένας ασφαλώς δεν περισσεύει στον αγώνα αυτόν. Ούτε ο κος Χασάνδρας. Αν βέβαια ο ίδιος θέλει να ‘ξεχωρίζει’ με πυροτεχνήματα σαν και αυτά που βρίσκονται στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε σήμερα, (http://www.servitoros.gr/news/view.php/28034/), τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.Χαλκίδα 26-4-2010

Επιτροπή Αγώνα του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Εύβοιας