Sunday, 11 April 2010

η τραγωδία του Ασωπού και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του ΥΠΕΚΑ

Για την τραγωδία του Ασωπού έχω γράψει πολλά και έχω διαβάσει περισσότερα.

Όσα όμως και να διαβάσω, μάθω, γράψω… η τραγωδία θα μεγαλώνει και θα μεγαλώνει…και αυτό ακριβώς συμβαίνει και σήμερα! Με την Μαργαρίτα Καραβασίλη επικεφαλής της ΕΥΕΠ αλλά χωρίς καμιά ουσιαστική πρόοδο παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις και συνεντεύξεις!

Μέσα από το δράμα που ζουν ακόμα και σήμερα χιλιάδες ανθρώπων σε Ασωπό, Ωρωποχώρια και Μεσσαπία (μιας και Ασωπός και Μεσσάπιος είναι πλέον λόγω Νικελίου και Εξασθενούς Χρωμίου [Cr(VI)] ποτάμια παράλληλα και τραγωδίες ταυτόσημες), η επιστημονική κοινότητα της χώρας έχει δείξει ότι περί άλλων τυρβάζει και …όλοι τους τα κονδύλια (διάβαζε μίζες-προγράμματα-μελέτες-εργολαβίες) έχουν μόνο στο μυαλό τους.

Κονδύλια και κόντρα-κονδύλια.

Money makes the world go round…που λέει και το τραγούδι.

Στις 8.2.2010...
[η συνέχεια εδώ]

8 comments:

Anonymous said...

http://sexualityinart.wordpress.com/2010/04/11/do-women-enjoy-watching-porn/

is Asopos a porn movie now?

and the girls [Tina and Margarita] are just having a bloody good time!

Yannis, do not have any expectations from these girls... they are so so fake...
PASOK's regime choices [Margarita from Simitis and Tina from little Goerge = Giorgakis]...

with zero capacity...

Anonymous said...

Γιάννη πολύ κατατοπιστικό το άρθρο σου.

Σε λίγο καιρό έχουμε εκλογές. Επιτέλους ο κόσμος να πει ΟΧΙ σε όλα τα λαμόγια!! (Δήμαρχοι, Νομάρχες). Φταίμε κι εμείς που τους ψηφίζουμε.

Νίκος

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

fantasy said...

Ίσως η πρόθεση είναι να συνεχιστεί η ρύπανση για να μελετηθούν οι ρυπαντές εκτενώς, οι επιπτώσεις της στα υπόγεια και επιφανειακά ύδατα και να πιάσουν τόπο και οι προαναγγελόμενες μελέτες.

Yannis Zabetakis said...

@Nikos

σε ευχαριστώ!

όχι άλλα λαμόγια λοιπόν!

ειδικά ...επιστημονικά λαμόγια!

είναι τα χειρότερα και τα πιο επικίνδυνα!!!

Yannis Zabetakis said...

@tagskie


have a nice day, 2 !

Yannis Zabetakis said...

@fantasy

θα χαρούν πολύ η Μαργαρίτα Καραβασίλη και η Αθηνά Λινού με το σχόλιό σου!

οεο

Stinger said...

1. Συσσωρευμένα προβλήματα 40 ετών στον Ασωπό, δεν λύνονται διά μαγείας σε 6 μήνες.
2. Αυτή τη στιγμή ζητείται από την Πολιτεία όχι απλώς να εφαρμόσει τη νομοθεσία για το πόσιμο νερό, αλλά και να την αλλάξει, πέρα από τα όρια της Ευρωπαικής. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη και απαιτεί ισχυρή τεκμηρίωση, αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί. Αυτό κ. Ζαμπετάκη φαντάζομαι το γνωρίζετε.
3. Αλλο Ασωπός και άλλο Μεσσαπία. Η γενίκευση με συνδετικό κρίκο το εξασθενές χρώμιο, δημιουργεί συνειρμούς και μπορεί να είναι χρήσιμη σαν επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά πέραν αυτού δεν βοηθάει στο πρόβλημα.
4. Η "αντιρρύπανση" επιβάλει πρώτα τον προσδιορισμό των πηγών. Οι πηγές αυτές στον Ασωπό είναι πολλές (γεωργία, ΧΑΔΑ, διάχυτη αστική ρύπανση και λύματα, αυθαίρετη και άναρχη δόμηση,...) και όχι μόνον η κακή βιομηχανία (όση απέμεινε) που έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος της ιστορίας.
5. Ακόμη και για το εξασθενές χρώμιο (που δεν είναι ο μόνο ρύπος ούτε και τα βαρέα μετάλλα) οι ρυπαντές είναι ΠΟΛΛΟΙ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. Δεν έχει νόημα να εστιαζόμαστε σ' όσους είναι διακριτοί, θεωρώντας αυθαίρετα ότι αυτοί είναι οι μόνοι ένοχοι (ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ,...), επειδή τυχαίνει να είναι οι πιο επώνυμοι.
6. Η αντιμετώπιση ενός πολιτικού θέματος όπως είναι η ρύπανση, δεν μπορεί να γίνει με συνθήματα και επίκληση στο λαικό συναίσθημα. Αυτό είναι λαικισμός. Η ρύπανση δεν είναι μια "κακή" πράξη κάποιων μεμονωμένων "εκμεταλλευτών", αλλά ευρύ κοινωνικό φαινόμενο, απόρροια των αναπτυξιακών επιλογών ΜΑΣ.