Monday, 1 March 2010

asopos sos - creta farm και άλλα καινά δαιμόνια


Σκάφος της ΜΚΟ «Αρχιπέλαγος» κατά τη διάρκεια αυτοψίας που αποδεικνύει τη ρύπανση στην περιοχή Λατζιμά στην Κρήτη.
-----------------------------------------------

σε 20 μέρες έχουμε άνοιξη!

καλημέρα!

σε 10 μέρες έχουμε νέα για Ασωπού ρυπαντές!

καλό μήνα!

σε 18 μέρες έχουμε νέα για την ΕΑΒ !

και από σήμερα ...ξεκινώ προσωπικό μποϋκοτάζ στα προϊόντα της Creta Farm.

διότι ...

«Τα βράχια δακρύζουν... λύματα»«Η άδεια λειτουργίας ελήφθη με κατάθεση ψευδούς τοπογραφικού διαγράμματος, το οποίο αποκρύπτει την πραγματική θέση της μονάδας από την ακτή και την κοινότητα Πρίνου».

Με βάση το νόμο 2000/95, η εταιρεία θα έπρεπε να έχει 80 χοιρομητέρες το πολύ, καθώς απέχει 783 μέτρα από την ακτή λουομένων. Η μονάδα, όμως, διαθέτει 1.800.

Ο ημερήσιος όγκος υγρών αποβλήτων που παράγεται είναι 320 κυβ. μέτρα.

«πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο αποβλήτων με πολύ υψηλό ρυπαντικό φορτίο, που ισοδυναμεί με τον όγκο αστικών λυμάτων περίπου 80.000 χιλ. κατοίκων, (όλος ο νομός Ρεθύμνου συγκεντρωμένος σε 200 στρέμματα δηλαδή!)».


----------------------------

και ένα τραγουδάκι για να πάει καλά ο μήνας


για τα λευκά μας δόντια!16 comments:

στέφανος said...

Τρώνε άραγε παριζάκι με μηδέν τα εκατό λιπαρά τα ψάρια???
Η θα βγουν με βατραχοπέδιλα στην στεριά.!!!!

Anonymous said...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1111362&lngDtrID=251

Νέα για την ΕΑΒ είχαμε και σήμερα...

Η Νομαρχία λέει ότι είναι προβληματική, το ΣτΕ αποφασίζει ότι θα λειτουργεί, έστω προσωρινά, και οι ΟΠ που είναι στα υπουργεία κάνουν κοκοκό και ίσως παρίσταντε στις δειγματοληψίες.

Οι οποίες, σχεδόν ελπίζω να βγουν προβληματικές, αφού αν βγουν καθαρές θα είναι ένδειξη ότι ειπωθήκαν ψέματα και χτίστικαν καριέρες - πολιτικές, ακαδημαικές, δικηγορικές κτλ. - σε ψέματα, κινδυνολογία και πράσινα άλογα.

Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα. αν μολύνει να κάνει η Καραβασίλη, και οι συνεργάτες της, πράξη αυτά που λέγανε και να την κλείσουνε. αν δεν μολύνει, να μας εξηγήσει γιατί μας έλεγε ότι μολύνει.

ΧΜ

ΥΓ: Επί τη ευκαιρία. Ο κ. Παντέλογλου όποτε βρει χρόνο ας μας πει επιτέλους πώς διαχειριζόταν τα απόβλητά του στην εταιρεία της περιοχής στην οποία είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής - σύμφωνα με δική του δήλωση. Για να αρχίζουμε να ξεχωρίζουμε τους καθαρούς από τους βρώμικους...

Yannis Zabetakis said...

@XM

έχεις απόλυτο δίκιο!

ιδού η Ρόδος για την Μαργαρίτα μας!

κάθε εβδομάδα ελέγχους?

χοχοχο

θα γελάσουμε!!!

fantasy said...

Η μάχη των κσθηγητών. Όπως βλέπεις πάντα κάποιος βάζει την υπογραφή του ότι όλα βαίνουν καλώς.

Τουλάχιστον έτρωγες ντόπιο κρητικό κρέας, αν σε παρηγορεί αυτό.

Yannis Zabetakis said...

@fantasy

creta farm έτρωγαν τα παιδιά μου...τα εν Ελλάδι!

αλλά όχι πια!

Yannis Zabetakis said...

όσο για το ντόπιο κρητικό κρέας...χμμμ

εδώ γελάνε ή κλαίνε?

ένα ζώο που μεγαλώνει έγκλειστο σε μια φάρμα στην Κρήτη κατά πόσο είναι Κρητικό???

Yannis Zabetakis said...

είπα Κρητικό

και θυμήθηκα αυτό το κατσικάκι...


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=224504&ct=6&dt=10/01/2008

Το περιβάλλον μάς δίνει τροφή και νερό. Σε ένα βρώμικο περιβάλλον είναι αδύνατον να έχουμε πόσιμο νερό ή να παράγουμε ασφαλή τρόφιμα. Τα τρόφιμα και το περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Η ποιότητα των τροφίμων είναι άμεση συνάρτηση της ρύπανσης του περιβάλλοντος στο οποίο παράγονται. Με απλά λόγια, το κρέας από ένα κατσικάκι που έχει μεγαλώσει στις πλαγιές του Ολύμπου είναι αδύνατον να μην είναι πιο νόστιμο και θρεπτικό από το κρέας αντίστοιχου ζώου θρεμμένου κοντά στην Αθήνα. Υπό αυτό το περιβαλλοντολογικό και διατροφικό πρίσμα, ας συνοψίσουμε το 2007 και ας προτείνουμε ενέργειες για το 2008. Ας δούμε τις επτά πληγές που μας αφήνει το 2007:

fantasy said...

Τόσα ISO, τόσα βραβεία, μορφωμένοι μάνατζερς και πάλι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Πρόσεξες το φερετζέ τους, οι καθηγητές και το "στέλεχος" της αρμόδιας υπηρεσίας της νομαρχίας; Όπα και στελέχη η νομαρχία.

Γιάννη, "τα εν ελλάδι" νόμιζα ότι αναφερόταν στα παιδιά σου και ότι έχεις και άλλα παιδιά αλλού και λέω μπράβο θάρρος. Αφού ξέρεις ότι τα αλλαντικά είναι απάτη έτσι κι αλλιώς τι τα θες.

Για αρνάκι ντόπιο ξέρεις που θα 'ρθεις.

Anonymous said...

Τώρα κ. Ζαμπετάκη, έστω και αργά (ηλικιακά, γνώση ειδικών σπουδών, εμπειριών, κ.λ.π), που μάθατε ότι ρύπανση δεν είναι μόνο το εξασθενές χρώμιο που βγαίνει μόνο από την βιομηχανία και ανακαλύψατε, έστω και τα νιτρικά, που λίγες αναρτήσεις πριν μου λέγατε ότι δεν είναι ....πρόβλημα! αλλά το εξασθενές είναι το ζήτημα, θα μας διαφωτίσετε για το ποιές είναι οι πηγές τους και αν υπάρχουν τέτοιες πηγές στον Ασωπό (Βιωτικό Πεδίο); Και θα μας εξηγήσετε γιατί τόσο καιρό τις αγνοούσατε;
Υστερόγραφο: κ. Χ.Μ. το πρόβλημα δεν είναι να κλείσουν οι ρυπογόνες δραστηριότητες, γιατί έτσι μας τελείωσε και το επίπεδο διαβίωσής μας, αλλά να εφαρμοστούν οι τεχνολογίες που να σταματούν την ρύπανση και να σταματήσουν οι κ.κ. καθηγητές που διδάσκουν τα παιδιά μας χημεία μηχανολογία, γεωπονική, κ.λ.π. να σπέρνουν μίσος στις ψυχές τους, αλλά να τα μάθουν αγαπήσουν τις παραγωγικές δραστηριότητες (βιομηχανία, γεωργία, κτηνοτροφία, κ.λ.π.) και μέσα από αυτή τους την αγάπη, να προτείνουν, να αγωνιστούν και να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις τους να λάβουν μέτρα! Αυτός είναι ο ήρωας ο σημερινός και όχι ο έχων γνώση επί παντός επιστητού, που απαξιώνει τα πάντα για να αναδειχθεί εκείνος, τρομάρα να του ’ρθει! Νίκος

Yannis Zabetakis said...

@Nίκος

δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις εκτός να μου τα χώσεις χωρίς κανένα επιχείρημα!

στο εξάμηνο αυτό κάνω μάθημα κάθε Δευτέρα 9-2 στους Χημικούς

έλα να δεις τι τους λέω και πού θα βρουν δουλειές!

τώρα, ποιος καλλιεργεί το μίσος...I really do not know!

όσο για την creta farm...λυπάμαι που μια εταιρεία που "το παίζει" πρωτοπόρος με εν ελλάδι ετικέτες...ρυπαίνει τόσο ξεδιάντροπα την Κρήτη!

αντί creta farm μήπως πρέπει να λέγεται

creta vothros?

Y.Γ. για τα νιτρικά ...πότε δεν είπα ότι δεν είναι πρόβλημα! αλλά στην Μεσσαπία δεν είναι το Νο1 πρόβλημα!
αν θες να διαβάσεις κάτι πέρι αξιολόγηση κινδύνων δες κι αυτό...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4543180

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artid=4541223

και αυτό

Τίτλος: HACCP: ΑΠΟ ΤΟ H ΕΩΣ ΤΟ P

Συγγραφείς: Γιάννης Ζαμπετάκης - Νίκος Γδοντέλης

Περιεχόμενα: Το βιβλίο αποτελείται από 6 μέρη.
Στο 2ο μέρος, περιγράφεται η έννοια της επικινδυνότητας καθώς και οι διάφοροι κίνδυνοι των τροφίμων. Στο 3ο μέρος παρουσιάζονται οι επτά αρχές του HACCP.

Yannis Zabetakis said...

@fantasy

ναι ξέρω!
και θα έρθουμε λίαν συντόμως!

φιλιά στα μωρά!

Anonymous said...

@Γιάννης

Ιδού η Ρόδος για πολύ κόσμο. Όχι μόνο για τη Μαργαρίτα μας/σας.

ΧΜ

@ Νίκος

πρώτα από όλα ψάχνω για συνέπεια λόγων και έργων. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα θέματα, αλλά ας διευθετήσουμε πρώτα τη συνέπεια.

Yannis Zabetakis said...

συνέπεια και συνέχεια!

2 τα ζητούμενα!

Anonymous said...

Τι δεν καταλάβατε κ. Ζαμπετάκη πάλι! Το ερώτημα ήταν απλό. Ποιες είναι οι πηγές των νιτρικών και αν υπάρχουν τέτοιες στο Ασωπό και οχι στην Μεσσαπία! Διότι το ΙΓΜΕ έκανε συγκεκριμένες μετρήσεις τις ανακοίνωσε, είπε ότι υπάρχει βιομηχανική, αστική και γεωργική ρύπανση και προς ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ είναι οι μόνοι επιστήμονες από όλους εσάς που μας αραδιάζετε μόνο σπουδαίους τίτλους συμπλήρωσαν ότι είναι προκαταρκτική έρευνα (με 122 δειγματοληψίες στην μελέτη τους). Ενώ εσείς ξέρετε μόνο το εξασθενές (με πόσες δειγματοληψίες άραγε) και την βιομηχανική ρύπανση. Όσο για το τι διδάσκετε στο Πανεπιστήμιο, το διαβάζουμε όταν με τον καταγγελτικό σας λόγο, καταγγέλνετε συλήβδην όλη την βιομηχανία και δεν έχετε βρει ούτε μία που να κάνει σωστά την δουλειά της. Άρα ο μελλοντικός επιστήμονας θα πάει να εργαστεί σε χώρους διαφθοράς και δολοφόνων; Νίκος

Anonymous said...

Μερικοί μερικοί θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο τουλάχιστον αυτούς που εκφράζουν ελέυθερα την άποψη τους. Η Creta Farm πέρα από την αφόρητη δυσοσμία που προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή εγκαταστασής της, πέρα της ανεξέλεγχτης διαχείρησης των αποβλήτων της, πέρα από τα γελεία ISO 14001 για την περιβαλλοντική διαχείρηση των αποβλήτων της την ίδια στιγμή που εγκατέλειπε χιλιάδες τόνους κοπρολάσπη μέσα σε υδροβιότοπο, πέρα από την τρομοκρατία που ασκούσε και ασκεί μέσω υπηρεσιών του κράτους σε όποιον αντιδρά στην καταστροφή του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, πέραν όλων αυτών, και επειδή μπροστά στο κέρδος τους οι ιδιοκτήτες τους φαίνεται πως δεν λογαριάζουν και πολλά προχώρησαν σε ακραίες και λείαν επικίνδυνες διαφημίσεις όπως ότι τα εν Ελλάδι κάνουν καλό στην καρδιά και είναι προιόντα που άφοβα μπορεί η μαμά να δίνει στα παιδιά της για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, με καθηγητές καρδιολόγους (Κρεμαστινός) και παιδιάτρους (Κωνσταντόπουλος) προέδροι της Ελληνικής Καρδιολογικής εταιρείας και της ελληνικής παιδιατρικής εταιρείας αντίστοιχα! Ο μεν πρώτος όταν μυρίστηκε ότι θα αλλάξει η κυβέρνηση και επειδή ήθελε να πάρει θέση γενικού γραμματέα πήρα πίσω την υποστήριξη του προς την Creta Farm και ο δεύτερος έπραξε το ίδιο όταν καταγγέλθηκε. Μάλλον εσύ που μιλάς ενάντια στον κ. Ζαμπετάκη μάλλον με τέτοιους καθηγητές τάσσεσαι και τέτοιες βιομηχανίες δεν σε πειράζει να αναπτύσσονται. Παρεπιπτόντως η Creta Farm πήρε την άδεια της για 1800 χοιρομητέρες με ψευδές τοπογραφικό διάγραμμα. Εάν εμφάνιζε τις πραγματικές αποστάσεις θα έπαιρνε το πολύ για 80 χοιρομητέρες άδεια. Αναρωτηθείτε όλοι σας λοιπόν γιατί η Ελλάδα έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει.

Anonymous said...

Μερικοί μερικοί θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο τουλάχιστον αυτούς που εκφράζουν ελέυθερα την άποψη τους. Η Creta Farm πέρα από την αφόρητη δυσοσμία που προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή εγκαταστασής της, πέρα της ανεξέλεγχτης διαχείρησης των αποβλήτων της, πέρα από τα γελεία ISO 14001 για την περιβαλλοντική διαχείρηση των αποβλήτων της την ίδια στιγμή που εγκατέλειπε χιλιάδες τόνους κοπρολάσπη μέσα σε υδροβιότοπο, πέρα από την τρομοκρατία που ασκούσε και ασκεί μέσω υπηρεσιών του κράτους σε όποιον αντιδρά στην καταστροφή του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, πέραν όλων αυτών, και επειδή μπροστά στο κέρδος τους οι ιδιοκτήτες τους φαίνεται πως δεν λογαριάζουν και πολλά προχώρησαν σε ακραίες και λείαν επικίνδυνες διαφημίσεις όπως ότι τα εν Ελλάδι κάνουν καλό στην καρδιά και είναι προιόντα που άφοβα μπορεί η μαμά να δίνει στα παιδιά της για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, με καθηγητές καρδιολόγους (Κρεμαστινός) και παιδιάτρους (Κωνσταντόπουλος) προέδροι της Ελληνικής Καρδιολογικής εταιρείας και της ελληνικής παιδιατρικής εταιρείας αντίστοιχα! Ο μεν πρώτος όταν μυρίστηκε ότι θα αλλάξει η κυβέρνηση και επειδή ήθελε να πάρει θέση γενικού γραμματέα πήρα πίσω την υποστήριξη του προς την Creta Farm και ο δεύτερος έπραξε το ίδιο όταν καταγγέλθηκε. Μάλλον εσύ που μιλάς ενάντια στον κ. Ζαμπετάκη μάλλον με τέτοιους καθηγητές τάσσεσαι και τέτοιες βιομηχανίες δεν σε πειράζει να αναπτύσσονται. Παρεπιπτόντως η Creta Farm πήρε την άδεια της για 1800 χοιρομητέρες με ψευδές τοπογραφικό διάγραμμα. Εάν εμφάνιζε τις πραγματικές αποστάσεις θα έπαιρνε το πολύ για 80 χοιρομητέρες άδεια. Αναρωτηθείτε όλοι σας λοιπόν γιατί η Ελλάδα έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει.