Wednesday, 17 February 2010

Χημεία Τροφίμων


χθες είχαμε εξετάσεις...στο Πανεπιστήμιο.

ήταν η σειρά της Χημείας Τροφίμων II.

κι επειδή δεν μου αρέσει η παπαγαλία και η αποστήθιση...το μάθημα γίνεται κάπως αλλιώς ...(κάπως σαν ψάρεμα όπου όλοι μαθαίνουμε να ψαρεύουμε και όχι απλά να δεχόμαστε έτοιμες γνώσεις = ψάρια) και οι εξετάσεις είναι με ανοικτά βιβλία - κινητά - laptop κοκ.

το πρώτο θέμα από χθες ίσως ενδιαφέρει και αυτό το ταπεινό ιστολογιάκι.

"Οι πρώτες ύλες σε μια ζυθοποιία είναι νερό, βύνη, μαγιά και λυκίσκος. Στο υποθετικό σενάριο που είστε υπεύθυνος για το HACCP σε μια ζυθοποιία στον Ασωπό, ποιες κατηγορίες κινδύνων θα εξετάζατε κατά την παραλαβή των πρώτων υλών; Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί από αυτούς τους κινδύνους και πώς μπορούμε να τους διαχειριστούμε; "

No comments: